Crezi că purtarea măştii este inutilă? Uite demonstraţia făcută de medicul Ion Alexie din Las Vegas

  • Medicul Ion Alexie din Las Vegas face un experiment ca să-ţi arate cât de important este să porţi mască
  • Dr. Alexie demonstrează utilitatea măştii chirurgicale cu ajutorul unui spray pe bază de iod
  • Dr. Alexie: Măştile chirurgicale captează 70% din SARS COV 2 , ne protejează foarte bine
6407 afișări

Medicul infecţionist Ion Alexie din Las Vegas îţi arată încă o dată cât de important este să porţi mască, pentru protecţia ta şi a celor din jurul tău. 

Specialistul îţi arată 3 tipuri de măşti: cele folosite în spitale, care oferă o protecţie ridicată, şi măştile chirurgicale, cele pe care le poartă fiecare dintre noi în spaţii închise, şi, mai nou în spaţiile deschise aglomerate.

Pentru experiment el foloseşte un spray cu tinctură de iod pe care îl aplică pe un serveţel  fără mască şi pe unul pe care a pus şi o mască de acest tip. El presupune că tinctura este contaminată cu virusul SARS COV 2. 

Rezultatul arată clar  protecţia oferită de mască. Şi asta cu atât mai mult cu cât asupra sa a acţionat o forţă a particulelor mult mai mare decât cea dată de strănut sau tuse.  

”Să vedem ce se întâmplă cu gura mea, să zicem că această soluţie este infectată cu virusul SARS, vedeţi că m-am infectat, am sprayat şi sunt peste tot contaminat cu virusul, o să fac acelaşi lucru printr-o mască chirurgicală. Deci vedeţi că, în momentul în care am avut mască, virusul împreună cu soluţia de tinctură nu a trecut prin mască, e adevărat, sunt şi particule mici de aerosoli care pot să treacă pe lângă mască, de aceea aceasta captează numai 70%, nu ne protejează total dar ne protejează foarte bine”, a declarat Ion Alexie, medic infecţionist în Las Vegas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici