CRIMA DIN BRAŞOV: Femeia şi-a decapitat şi tranşat bebeluşul de şase luni pentru a-l oferi jertfă lui Dumnezeu

Femeia din Braşov care şi-a ucis bebeluşul de şase luni, apoi i-a tranşat cadavrul a fost arestată preventiv, sâmbătă după-amiază, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

16828 afișări
Imaginea articolului CRIMA DIN BRAŞOV: Femeia şi-a decapitat şi tranşat bebeluşul de şase luni pentru a-l oferi jertfă lui Dumnezeu

CRIMA DIN BRAŞOV: Femeia şi-a decapitat şi tranşat bebeluşul de şase luni pentru a-l oferi jertfă lui Dumnezeu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax)

Femeia a fost adusă, sâmbătă, la ora 12.30, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, iar după aproximativ trei ore magistraţii au emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele acesteia.

Avocatul femeii a făcut recurs la decizia magistraţilor, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Braşov.

Femeia şi-a ucis bebeluşul pentru a-l oferi jertfă lui Dumnezeu

Femeia şi-a motivat gestul prin versete biblice, spunându-le anchetatorilor că l-a oferit jertfă lui Dumnezeu, a declarat procurorul Marcian Aldea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie.

"Pe perioada anchetei, femeia a invocat versete biblice din Vechiul Testament care spun că «dacă îl iubeşti pe Dumnezeu, iubeşte-l pe aproapele tău şi oferă-l jerfă»", a afirmat, sâmbătă, procurorul.

Femeia a fost reţinută în noaptea de vineri spre sâmbătă, după mai multe ore de audieri, unde a declarat că cei doi copii mai mari erau acasă în momentul comiterii crimei, ea trimiţându-i însă pe aceştia în altă cameră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, Lucreţia Teleki, femeia a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, ea urmând să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

La audieri, femeia de 27 de ani a declarat că cei doi copii mai mari, un băiat de opt ani şi o fetiţă de nouă ani, erau acasă în momentul comiterii crimei, însă i-a trimis într-o cameră din spate şi le-a spus să nu iasă de acolo până nu îi va chema ea.

"Cei doi copii mai mari erau acasă, însă nu au asistat la scenă", a spus Teleki.

Băiatul de opt ani este cel care şi-a sunat tatăl, Iosif Iudeanu (38 ani), pe telefonul mobil şi l-a chemat acasă, bărbatul fiind plecat la Ghimbav, la părinţii lui, împreună cu ceilalţi trei copii, cu vârste cuprinse între trei şi şase ani.

Femeia va fi examinată de un medic psihiatru

Monica Iudeanu va fi examinată şi de un medic psihiatru, iar în funcţie de rezultatul examinării se va stabili dacă femeia a acţionat cu discernământ sau nu.

"După ce va fi examinată de medic se va stabili dacă era în deplinătatea facultăţilor mintale când a făcut atrocitatea. Dacă va fi găsită că a acţionat fără discernământ, atunci probabil va fi internată într-un ospiciu şi nu va face închisoare. Au fost cazuri de genul acesta când s-au comis fapte grave, iar autorii au fost găsiţi fără discernământ şi au ajuns la ospiciu", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului TMF Braşov.

În locuinţa femeii, anchetatorii au descoperit pasaje din Bibilie scrise de mână pe pereţi, însă acest lucru este ceva obişnuit la penticostali, potrivit sursei citate.

Monica Iudean va fi transportată în cursul zilei de luni la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti, pentru a fi expertizată de un medic psihiatru, care să stabilească dacă era în deplinătatea facultăţilor mintale, a mai spus procurorul Marcian Aldea.

Bebeluşul a fost decapitat cu un satâr

Raportul medico-legal în cazul bebeluşului ucis, care a fost finalizat sâmbătă, a arătat că moartea acestuia a fost violentă, prin decapitare cu un satâr.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, capul a fost găsit într-o pungă, iar trupul în altă pungă, ambele fiind puse într-o plasă de rafie.

Braşoveanca şi-a ucis, vineri, bebeluşul de şase luni, apoi l-a tăiat în mai multe bucăţi şi l-a pus în pungi de plastic. Ea a fost găsită de soţul ei, în jurul orei 15.00, bărbatul fiind cel care a cheamt Poliţia.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii - cinci băieţi şi o fată.

Familia Iudeanu locuişte în Piaţa Sfatului nr. 13 din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri - unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie. Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupaţie.

Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constant, familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală. Tatăl susţine că vrea să-şi crească singur copiii, cu ajutorul părinţilor săi, care locuiesc în Ghimbav şi care au o situaţie materială foarte bună.

Monica Iudeanu urmează să fie prezentată sâmbătă magistraţilor Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici