Crimă în Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ: O directoare, ucisă de soţul cu care era în divorţ / Procuror: Intenţia agresorului a fost clară, de a ucide

Procurorii care anchetează cazul crimei de la Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ spun că intenţia bărbatului de 50 de ani de a-şi ucide soţia, director de îngrijiri în cadrul instituţiei, a fost clară. El a intrat în spital cu cuţitul asupra sa, a înjunghiat-o pe femeie, apoi a vrut să plece liniştit.

6760 afișări
Imaginea articolului Crimă în Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ: O directoare, ucisă de soţul cu care era în divorţ / Procuror: Intenţia agresorului a fost clară, de a ucide

Crimă în Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ: Asistentă, ucisă de soţul cu care era în divorţ

Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, a declarat presei, vineri seara, că cercetările se fac pentru infracţiunea de omor. Acesta a precizat că asistenta de 49 de ani, care de vineri devenise director de îngrijiri în cadrul Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, fusese de mai multe ori bătută de soţul agresiv şi luase decizia de a divorţa, însă bărbatul nu era de acord.

„Soţul şi-a agresat soţia în timp ce era la spital, la Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ, a agresat-o în birou, în timpul serviciului. Din câte am înţeles, potrivit declaraţiilor martorilor audiaţi până la această oră, exista un conflict mai vechi. Pe fondul unor discuţii mai vechi, unor conflicte mai vechi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi devenit agresiv. Agresiunile erau zilnice, motiv pentru care victima a intentat acţiune de divorţ. În momentul în care soţul a aflat de acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute în oraş într-o locuinţă închiriată. Soţul nu a făcut nimic altceva decât să o urmărească, să o hărţuiască, iar discuţiile probabile care au avut loc între ei (...), au dus la o atitudine violentă din partea acestuia”, a declarat Olteanu.

Procurorul afirmă că, vineri, în jurul orei 15.30 agresorul a pătruns în incinta Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, s-a dus direct la biroul soţiei sale, care nu îşi luase în primire noul birou şi lucra încă în biroul de asistent şef al Secţiei Chirurgie, şi fără niciun motiv, a scos un cuţit cu care a înjunghiat-o în zona capului şi a gâtului.

Stelian Olteanu a mai spus că agresorul nu a avut intenţia să fugă sau să ascundă arma, ci a ieşit din biroul în care şi-a înjunghiat soţia şi a vrut să plece liniştit din spital.

„Lumea s-a alertat, fiind şi pacienţi, şi personal medical. Individul a fost reţinut la un moment dat de către agenţii de pază, prezentat organelor de poliţie, s-a încercat resuscitarea victimei aproximativ 40 de minute, dar după aproximativ o oră, victima a decedat. Cuţitul l-a avut asupra lui când a intrat în incinta Spitalului Judeţean. Intenţia a fost foarte clară, de vreme ce a avut obiectul apt de a produce moartea asupra sa (cuţit de bucătărie cu lama de 40 de cm) şi şi-a dus la capăt ceea ce a gândit, rezultatul s-a produs, este foarte clar că intenţia a fost clară de a ucide. (...) După comiterea faptei a ieşit pe hol şi a încercat să plce liniştit fără niciun fel de alte activităţi care să ducă la ideea că a vrut să fugă sau să ascundă arma. Cuţitul a fost găsit la faţa locului”, a mai spus Olteanu.

Procurorul a mai declarat că agresiunile asupra femeii au fost nenumărate în ultima vreme şi că sunt martori oculari care declară că victima a cerut, la un moment dat, protecţie, când pleca de la spital sau se ducea la serviciu, când îşi vizita mama, deoarece se temea de atitudinea agresivă a soţului.

Cercetările în acest caz continuă, iar anchetatorii urmează să stabilească şi dacă agresorul era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul se află, în prezent, în custodia Poliţiei Neamţ.

Ştirea iniţială

Directorul de îngrijiri de la Spitalul de Urgenţă Piatra-Neamţ, o femeie de 49 de ani, a fost ucisă, vineri, de soţ. Acesta a venit în vizită la spital, iar după discuţii în contradictoriu, şi-a înjunghiat soţia în cabinetul în care încă lucra, ea fiind asistent şef în Secţia de Chirurgie.

Surse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Piatra-Neamţ câştigase funcţia în urmă cu puţin timp, prin concurs, iar vineri era prima zi de la numire.

Ea a fost vizitată, la serviciu, de soţul cu care era în proces de divorţ, iar în urma unor discuţii în contradictoriu, care au avut loc în cabinetul femeii, din secţia Chirurgie a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ, acesta a înjunghiat-o.

Colegii asistentei au încercat să îi dea primul ajutor, însă femeia nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Agresorul, în vârstă de 50 de ani, a fost reţinut.

Procurorii vor stabili încadrarea faptei, dacă este vorba de lovituri cauzatoare de moarte sau de omor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici