Criminal în libertate cinci luni fiindcă instanţa nu a avut bani să achite testul ADN

Principalul suspect în cazul unei crime petrecute în localitatea Grojdibodu, judeţul Olt, a stat cinci luni în libertate întrucât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nu au avut bani să achite contravaloarea analizelor ADN, care indicau că bărbatul este autorul faptei.

176 afișări
Imaginea articolului Criminal în libertate cinci luni fiindcă instanţa nu a avut bani să achite testul ADN

Criminal în libertate cinci luni fiindcă instanţa nu a avut bani să achite testul ADN

Ştefan Milan (59 ani), din localitatea Grojdibodu, a fost reţinut, marţi, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentat Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru omor.

Bărbatul este acuzat că în noiembrie 2008 ar fi omorât în bătaie un cioban în vârstă de 65 de ani, lovindu-l cu coada unei furci, pe motiv că acesta dusese animalele pe terenul său.

Imediat după ce a avut loc fapta, procurorii au trimis probe la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală, familia victimei bănuindu-l pe proprietarul terenului unde a fost găsit mort bărbatul.

Institutul de Medicină Legală a finalizat analizele în urmă cu cinci luni, însă pentru a le putea trimite la Slatina procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt trebuiau să achite 10.000 lei, contravaloarea acestor analize.

"Suspectul a stat cinci luni în libertate pentru că noi nu am avut banii necesari pentru a plăti aceste analize. Să vadă Ministerul Justiţiei care este situaţia aici la Slatina. Acum am făcut un compromis cu directorul de la IML pentru a ne da o copie de la rezultatul analizelor ca să putem să-l reţinem pe bărbat. Am plătit 5.000 lei şi mai trebuie să achităm şi restul", a declarat, marţi, procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici