Crin Antonescu: Nu îl cunosc pe Puiu Popoviciu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Timişoara, că nu îl cunoaşte pe Puiu Popoviciu, pe care l-a întâlnit o singură dată şi că asocierea dintre Complexul Naţional Lia Manoliu şi "firmele" omului de afaceri nu s-a făcut în timpul mandatului său de ministru.

24 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Nu îl cunosc pe Puiu Popoviciu

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă l-a sprijinit pe Puiu Popoviciu printr-o HG dată în mai 1999, prin care Ştrandul Tineretului a fost trecut din proprietatea statului în proprietate privată, Crin Antonescu a răspuns că acea decizie nu are nicio legătură cu omul de afaceri, ea făcând parte dintr-un proces de "descentralizare patrimonială".

"Această hotărâre nu are nici cea mai mică legătură nici cu domnul Puiu Popoviciu, nici cu altcineva. Pur şi simplu, într-un proces de reorganizare, de descentralizare patrimonială, care a fost o linie politică a mandatului meu la Ministerul Tineretului şi Sportului, se reorganiza patrimoniul ministerului şi acel teren cu ştrand cu tot era dat în administrarea, în gestiunea unui complex sportiv naţional, cel mai mare din ţară, Complexul Naţional Sportiv Lia Manoliu, care cuprindea şi alte obiective", a spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că, în timpul mandatului său de ministru, patrimoniul sportului a fost sporit, nefiind înstrăinat "niciun centimetru pătrat şi niciun obiect din patrimoniul sportului".

"Nu a fost înstrăinat în timpul mandatului meu niciun centimetru pătrat şi niciun obiect din patrimoniul sportului, dimpotrivă, a fost sporit. Nu-l cunosc pe domnul Puiu Popoviciu şi nici afacerile domniei sale. Cred că l-am întâlnit o dată într-un cadru mai larg. Nu am avut niciun fel de legatură cu afacerile pe care le desfăşoară", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, asocierea dintre Complexul Lia Manoliu şi "firmele" lui Puiu Popoviciu a fost făcută de către "un alt ministru".

"Ce s-a întâmplat mai departe, complexul s-a asociat cu firme ale domnului Puiu Popoviciu şi dezvoltările pe care domnul Popoviciu (...) lucrurile alea s-au întâmplat în 2000, în timpul unui alt ministru, în timpul unui alt Guvern şi sunt lucruri de care chiar nu numai că nu am nicio responsabilitate, dar nici nu ştiu exact cum s-au derulat", a adăugat preşedintele PNL.

Potrivit unui cotidian central, cele zece hectare de teren ale Ştrandului Tineretului, situate lângă Parcul Herăstrău, ar fi ajuns la o firmă controlată de către omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi de asociatul său, Radu Dimofte, datorită a două hotărâri de guvern promovate de Crin Antonescu în 1999, atunci când acesta era ministru al Tineretului şi Sportului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici