Cristian Botez este dezamăgit de clasarea din dosarul 10 august: „Pentru cei care ne-au agresat este o victorie. Pentru noi este o înfrângere”

  • Şefii din Jandarmerie scapă de acuzaţiile din dosarul 10 august
  • DIICOT a clasat, azi, părţin din dosarul protestului din 10 august 2018
  • Cristian Botez, jurnalist şi victimă în dosar, spune că este dezamăgit
  • Procurorul general Gabriela Scutea va analiza ordonanţa de clasare
843 afișări

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, ţi-a dat, azi dimineaţă, o veste proastă. Părţi din dosarul 10 august 2018 au fost clasate. Concret, şefii din Jandarmerie scapă de tot de acuzaţii. DIICOT a mai spus că nici nu am avut lovitură de stat şi a clasat şi această bucată. Jandarmii care au lovit protestatarii vor fi în continuare cercetaţi, dar de parchetul militar.

Jurnalistul Cristian Botez a fost la protestul de acum 2 ani şi spune că nimeni nu va ajunge să plătească pentru violenţele prin care a trecut. Procurorul general al României, Gabriela Scutea, nu a spus dacă va infirma clasarea, însă promite că se uită peste documente.

„Nu a fost o surpriză, pentru că dacă ar fi fost să se dorească rezolvarea acestui dosar, să se ajungă în instanţă cu el, s-ar fi rezolvat demult. Era clar că se ajunge acolo. Sunt foarte dezamăgit, încă o rană deschisă în viaţa mea de ziarist, după Revoluţie, după mineriadele clasate şi ele şi multe alte evenimente. Pentru ei, cei care ne-au agresat, este o victorie mare. Pentru noi este o înfrângere”, spune Cristian Botez, victimă în dosarul 10 august.

„Toate actele din acest dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierarhic în această obligaţie legală a procurorilor-şefi”, a declarat Gabriela Scutea, procurorul general al României.4

CITEŞTE AICI: Reacţia Gabrielei Scutea, după clasarea mai multor părţi din dosarul 10 august

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici