Cristian Chilat, cel care l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, transportat la Bucureşti

Cristial Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, este transportat la Bucureşti, unde va fi audiat în cadrul investigaţiei privind asasinatul, anchetă preluată, marţi, de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

269 afișări
Imaginea articolului Cristian Chilat, cel care l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, transportat la Bucureşti

Cristian Chilat, cel care l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, transportat la Bucureşti (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Anchetatorii se aşteaptă că arestatul să fie adus miercuri, în jurul orei 15.00, la sediul PICCJ din Bucureşti.

Ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ a fost preluată de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

Prin ordonanţa din 16 noiembrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, în temeiul art. 209 alin 41 din Codul de procedură penală, au propus procurorului general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preluarea dosarului 422/P/2010 privind pe inculpatul Chilat Cristian cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", precizează sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale.

Sursa citată precizează că cercetările vor fi continuate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici