Cristian Cioacă, vizat într-un nou dosar după ce ar fi vândut ilegal maşina Elodiei Ghinescu

Fostul poliţist Cristian Cioacă este vizat într-un nou dosar în care Poliţia Argeş face cercetări după ce mama Elodiei Ghinescu a depus o plângere penală în care a reclamat că Cioacă a vândut ilegal maşina avocatei.

498 afișări
Imaginea articolului Cristian Cioacă, vizat într-un nou dosar după ce ar fi vândut ilegal maşina Elodiei Ghinescu

Cristian Cioaca (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, mama Elodiei Ghinescu a depus o plângere penală la Parchetul Tribunalului Argeş în care se arată că fostul poliţist Cristian Cioacă a vândut maşina soţiei sale, Elodia Ghinescu, în 17 mai 2012, iar autoturismul, bun comun, a ajuns la sora lui Cioacă.

"Doamna Emilia Ghinescu a depus o plângere la Parchet, iar aceasta a fost repartizată pentru soluţionare la Poliţia Mioveni, localitate unde se află încarcerat în penitenciar Cristian Cioacă. În plângere se arată că Cristian Cioacă ar fi înstrăinat autoturismul, un bun comun, către sora lui. Noi trebuie să dăm o soluţie în termen de 30 de zile şi să comunicăm doamnei Emilia Ghinescu, cu avizul procurorului, rezultatul cercetării, să dăm un răspuns. Poliţiştii de la Mioveni vor merge la Penitenciarul Colibaşi şi îl vor audia pe Cristian Cioacă pentru a soluţiona plângerea", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Curtea de Apel Piteşti, care judecă apelul lui Cristian Cioacă la decizia din 2 iulie a Tribunalului Argeş prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a analizat, în 21 august, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse în cazul acestuia.

Instanţa a dispus ca măsura arestării preventive să fie menţinută şi în faza apelului, decizia fiind contestată de Cioacă la instanţa supremă.

Miercuri, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justie au luat în discuţie recursul lui Cristian Cioacă împotriva deciziei Curţii de Apel Piteşti de mentinere a măsurii arestării preventive.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici