Cristian Mungiu, designer pentru Festivalul Brazilor de Crăciun

Regizorul Cristian Mungiu va decora şi dona un brad, în cadrul ediţiei a şaptea a Festivalului Brazilor de Crăciun, destinat strângerii de fonduri pentru organizaţia Salvaţi Copiii România, au anunţat organizatorii, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

2 afișări
Imaginea articolului Cristian Mungiu, designer pentru Festivalul Brazilor de Crăciun

Cristian Mungiu, designer pentru Festivalul Brazilor de Crăciun

În afara celui realizat de Mungiu, la ediţia de anul acesta vor fi licitaţi 13 brazi, realizaţi de: Adrian Oianu, Alexandru Ghilduş, Wilhelmina Arz, Irina Marinescu, magazinul Victoria 46 (Brad Roberto Cavalli), Rita Mureşan, Stephan Pelger, Venera Arapu, I.D. Sarrieri, Oxette, Louis Vuitton, Togo Design şi voluntarii şi copiii de la Salvaţi Copiii.

"Festivalul Brazilor de Crăciun e un eveniment unic şi magic, pentru că adună la un loc creativitate şi munca unor designeri (...) care au investiţie artistică şi financiară totodată. Aceşti brazi sunt donaţi de către designeri şi realizaţi din fonduri proprii", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii.

"Am văzut topul celor mai bogaţi 300 de români. Nu ne e ruşine puţin să nu ne gândim la aceşti copii?", a întrebat omul de afaceri Ilie Năstase. "Această problemă (a copiilor defavorizaţi - n.r.) există şi în ţările dezvoltate, dar oamenii de acolo reacţionează repede", a spus el.

Andi Moisescu, membru al comitetului de organizare al festivalului, a declarat că preţul de licitaţie pentru fiecare brad va fi stabilit înaintea galei oficiale, printr-o pre-licitaţie, urmând ca suma cea mai mare oferită în cadrul acesteia să reprezinte preţul de pornire în licitaţia oficială.

Comitetul de organizare al evenimentului este format din Amalia Năstase, Andi Moisescu, Andreea Raicu, Ileana Pescariu, Mihaela Rădulescu, Corina Bârlădeanu, precum şi reprezentanţi ai sponsorilor, care sunt companii importante din mediul de afaceri românesc.

Brazii pot fi admiraţi în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, la Hotelul Ramada Nord, urmând să fie licitaţi în 5 decembrie, în cadrul galei. Fondurile provenite din licitaţia brazilor vor fi folosite de organizaţia Salvaţi Copiii pentru continuarea programului de reintegrare şcolară şi socială a copiilor care au fost obligaţi să muncească.

În cadrul ediţiilor precedente, festivalul a reuşit să strângă 705.200 de euro, bani investiţi în proiectele derulate de Salvaţi Copiii România. În 2007, de cei aproximativ 300.000 de euro strânşi de organizaţie au beneficiat 800 de copii şi părinţii lor. De asemenea, au fost inaugurate două centre noi la Timişoara şi Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici