Criza economică a dus la creşterea riscului de trafic de persoane. Persoanele din mediul rural, cele mai expuse

Criza economică a dus la creşterea riscului de trafic de persoane, din cauza lipsei locurilor de muncă victimele devenind mult mai uşor de recrutat, au declarat, joi, oficiali ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

120 afișări
Imaginea articolului Criza economică a dus la creşterea riscului de trafic de persoane. Persoanele din mediul rural, cele mai expuse

ANITP: Traficul de persoane, încurajat de criza economică (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Şeful ANITP, Romulus Nicolae Ungureanu, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Europene de Luptă împotriva traficului de persoane, cu privire la faptul că situaţia economică actuală creşte riscul de victimizare în rândul românilor.

Persoanele cele mai expuse sunt, potrivit lui Ungureanu, cele din mediul rural, care speră că odată ajunse în străinătate vor avea un loc de muncă sigur şi bine remunerat.

"În realitate, aceşti oameni devin sclavi ai anului XXI, în contextul în care tot mai mulţi patroni, în încercarea lor de a reduce costurile, apelează la muncitori aduşi de aceste reţele de traficanţi", a declarat Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici