Criza gazului rusesc. Gazprom a trimis notificări privind noua procedură de plată în ruble. Ce riscă ţările „neprietenoase”

Compania rusă de gaze Gazprom anunţă că „au fost transmise oficial astăzi contrapărţilor notificări privind noile proceduri de plată în ruble” dar şi, scrie agenţia Tass.

8900 afișări
Imaginea articolului Criza gazului rusesc. Gazprom a trimis notificări privind noua procedură de plată în ruble. Ce riscă ţările „neprietenoase”

Criza gazului rusesc. Gazprom a trimis notificări privind noua procedură de plată în ruble. Ce riscă ţările „neprietenoase”

Totodată, Comisia guvernamentală pentru controlul investiţiilor străine în Rusia îşi rezervă dreptul dreptul de a emite excepţii de la aceste reguli pentru cumpărătorii individuali.

„Gazprom respectă necondiţionat şi pe deplin cerinţele legislaţiei ruse”, precizează un comunicat al companiei, în care se reaminteşte că noile proceduri pentru ţările „neprietenoase” au intrat astăzi în vigoare.

Astfel de cumpărători, se reiterează, sunt obligaţi să deschidă „conturi speciale” în ruble şi în valută la Gazprombank. „Conversia din valută străină în ruble va fi efectuată pe pieţele ruseşti. În caz de plată incompletă, ruşii au voie să închidă livrările”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici