Criza sanitară: Unitate mobilă de terapie intensivă, dusă la Timişoara

  • Cu o rată de infectare tot mai mare şi fără locuri la Terapie Intensivă, autorităţile din Timiş primesc o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi.
232 afișări
Imaginea articolului Criza sanitară: Unitate mobilă de terapie intensivă, dusă la Timişoara

Criza sanitară: Unitate mobilă de terapie intensivă, dusă la Timişoara

În urma unei analize a situaţiei epidemiologice de la nivelul judeţului Timiş şi lipsa locurilor pe secţiile de terapie intensivă din spitalele suport COVID-19, Centrul Naţional de Comandă şi Conducere a Intervenţiilor a dispus trimiterea în sprijin a unei Unităţi Mobile de Terapie Intensivă cu 12 paturi în Timişoara, transmite Prefectura Timiş.

Măsura a fost luată de urgenţă pentru a veni în sprijinul autorităţilor publice locale şi a personalului medical din spitale.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost retrasă iniţial la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi pregătită condiţiilor specifice sezonului rece.

Autospeciala porneşte vineri spre Timişoara şi va fi preluată de către Spitalul Municipal Timişoara care se va ocupa de operaţionalizarea acesteia în cel mai scurt timp.

Timişoara se apropia, joi, de rata de infectare 8 la mia de locuitori, iar în tot judeţul Timiş la terapie intensivă erau 43 de bolnavi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici