Crucea de lemn aruncată de Bobotează în râul Buzău, adusă la mal de un tânăr de 30 de ani

Crucea de lemn aruncată în râul Buzău, de Bobotează, a fost recuperată de un tânăr de 30 de ani. Tradiţia spune că cine aduce crucea la mal va fi ferit de rele şi îi va purta noroc tot anul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

403 afișări
Imaginea articolului Crucea de lemn aruncată de Bobotează în râul Buzău, adusă la mal de un tânăr de 30 de ani

Crucea de lemn aruncată de Bobotează în râul Buzău, adusă la mal de un tânăr de 30 de ani

Peste o mie de persoane au participat, sâmbătă, de Bobotează, la ceremonialul de sfinţire a apei râului Buzău, singura apă curgătoare din ţară despre care se spune că este sfântă. Trei persoane s-au aruncat în râu să prindă crucea.

Procesiunea de Bobotează, organizată de Catedrala Municipală „Sfântul Sava” Buzău, a început sâmbătă, la ora 11.45. În jurul orei 12.30, buzoienii au participat la ceremonialul religios de sfinţire a apei.

Crucea a fost aruncată, potrivit tradiţiei, în apa râului Buzău, iar trei bărbaţi s-au aruncat pentru a o recupera, cel care a adus-o la mal fiind un tânăr de 30 de ani.

Potrivit tradiţiei, cine reuşeşte să prindă crucea şi să o aducă la mal va fi ferit de rele şi îi va purta noroc, tot anul.

ISU Buzău şi jandarmii au asigurat siguranţa oamenilor la ceremonial.

„O autospecială, o ambarcaţiune şi o Ambulanţă SMURD sunt în zonă. Avem şi 7 pompieri “, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici