Cseke asigură că nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă - Mediafax

Cseke asigură că nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă

Numărul de îmbolnăviri de gripă a crescut în ultima perioadă, pe fondul temperaturilor scăzute, dar în România nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

13 afişări
Imaginea articolului Cseke asigură că nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă

Cseke asigură că nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministerul de resort a informat anterior cănumărul de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratoriiacute şi de gripă a crescut în ultima săptămână, depăşindvalorile maxime aşteptate, iar rata de absenteism în unităţileşcolare a ajuns la 7,7% în şcoli şi la 5,7% în licee.

În săptămâna 14 - 20 februarie, analiza incidenţei numărului deîmbolnaviri datorate infecţiilor respiratorii acute şi gripei arelevat o tendinţă de creştere, fiind depăşite valorilemaxime aşteptate, conform raportului transmis laMinisterul Sănătăţii de către Centrul Naţional de BoliTransmisibile.

În perioada menţionată au fost înregistrate 118.432 cazuri deinfecţii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu celeînregistrate în săptămâna precedentă.

Au fost confirmate cu laboratorul 83 cazuri de gripă (40 de tipAH1N1 şi 43 de tip B) din totalul de 381 înregistrate de la debutulsezonului (octombrie 2010). Cele mai multe au fost înregistrate înArad şi Prahova (câte 12 cazuri), în Bucureşti (11), în Iaşi 10 şiHunedoara 6.

De asemenea, două persoane au murit în urma îmbolnăviriide gripă de tip AH1N1. Este vorba de un bărbat de 41 deani din Bucureşti şi o femeie de 29 de ani, din Cluj, însărcinatăîn 19 săptămâni.

Rezultatele analizei incidenţei numărului de îmbolnăviridatorate infecţiilor respiratorii acute şi gripei sugerează că înurmătorul interval de timp se va menţine o activitate gripală deintensitate înaltă, cu răspândire naţională, potrivitministerului.

În consecinţă, instituţia recomandă efectuarea triajuluiepidemiologic de către cadrele didactice în clasă, laprima ora de curs, în unităţile de învăţământ, pentru evitareariscului apariţiei de focare în colectivităţi, limitareaaccesului vizitatorilor (în special a copiilor) însecţiile de spital şi vaccinarea populaţiei, înspecial a persoanelor din grupele cu risc crescut.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CSEKE ,
GRIPĂ ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.