Cseke Attila: Trebuie un sistem prin care să stimulăm medicii cu rezultate mai bune

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi, la prezentarea bilanţului pe 2010, că ar trebui ca medicii să fie scoşi din sfera publică şi ar trebui asigurat un sistem de stimulare a medicilor cu rezultate bune.

38 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila: Trebuie un sistem prin care să stimulăm medicii cu rezultate mai bune

Cseke Attila: Trebuie un sistem prin care să stimulăm medicii cu rezultate mai bune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Cseke Attila a susţinut că ar trebui decisă scoaterea medicilor din sfera publică, precizând că spitalele au un buget în care intră un segment de cheltuieli cu personalul.

"Pentru a stimula medicii cu un număr mai mare de prestaţii sau care sunt mai solicitaţi pentru că au un renume, ar trebui ca în buget să fie prevăzută posibilitatea de a acorda retribuţii diferenţiate. Azi avem un sistem comunist în care toţi medicii au aceleaşi salarii. Trebuie un sistem prin care să stimulăm medicii cu rezultate mai bune", a declarat Cseke Attila.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Guvernului să introducă în viitorul acord cu Fondul Monetar Internaţional un proiect pilot, cu începere din 2011, privind încheierea unor contracte cu medicii şi profesorii, pe baza cărora aceştia să fie salarizaţi în funcţie de complexitatea activităţii.

El a explicat că, urmare a unui astfel de sistem, aceste categorii de persoane nu vor mai fi bugetari şi angajaţi ai statului.

"Să nu mai facem din medici cerşetori", a spus Băsescu miniştrilor.

Preşedintele a arătat totodată că este necesar ca spitalele fără activitate să fie închise sau comasate cu alte unităţi medicale.

Şeful statului a participat la şedinţa de miercuri a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici