CSM a admis cererile de pensionare pentru 15 magistraţi. Propunerile vor ajunge la Klaus Iohannis

Plenul CSM a admis, în şedinţa de joi, cererile de pensionare pentru 15 magistraţi, propunerile fiind trimise către preşedintele României care va semna decretele de eliberare din funcţie.

234 afișări
Imaginea articolului CSM a admis cererile de pensionare pentru 15 magistraţi. Propunerile vor ajunge la Klaus Iohannis

CSM a admis cererile de pensionare pentru 15 magistraţi. Propunerile vor ajunge la Klaus Iohannis

Printre magistraţii care au cerut pensionarea este şi Ana Dascălu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistratul făcea parte din completele instanţei supreme care aveau spre soluţionare dosarele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Călin Popescu Tăriceanu, cercetarea judecătorească fiind reluată după retragerea magistratului.

Un alt magistrat aflat pe lista celor 15 care au cerut pensionarea este Gheorghe Manea, preşedintele Curţii Militare de Apel Bucureşti. Judecătorul militar a fost cercetat disciplinar după ce acesta s-ar fi abţinut în repetate rânduri într-o cauză ceea ce ar fi dus la tergiversarea dosarului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici