CSM caută un alt şef la Secţia de anchetă, după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la CCR

CSM a aprobat, la plenul de miercuri, organizarea în perioada 15 mai - 18 iunie a concursului pentru numirea şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor. Concursul este organizat după ce după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la CCR.

352 afișări
Imaginea articolului CSM caută un alt şef la Secţia de anchetă, după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la CCR

CSM caută un alt şef la Secţia de anchetă, după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător la CCR

Potrivit anunţului Consiliului Superior al Magistraturii, la concurs se pot înscrie procurorii care îndeplinesc următoarele condiţii:

- să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani
- să aibă cel puţin gradul de parchet de pe lângă curte de apel
- să aibă o vechime efectivă de cel puţin 18 ani în funcţia de procuror
- să aibă o bună pregătire profesională
- să aibă o conduită morală ireproşabilă.

Înscrierea candidaţilor la concurs se face la CSM, până la data de 28 mai 2019, inclusiv, anunţă CSM.

„Cererile de înscriere vor fi însoţite de un curriculum vitae, declaraţiile prevăzute la art.48 alin (11) din LEgea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt şi nu au fost lucrători operativi, inclusiv acoperiţi sau colaboratori ai serviciilor de informaţii, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere şi rice alte inscrisuri pe care candidatul le consideră relevante în susţinerea candidaturii sale”, se arată în anunţul CSM.

Potrivit sursei citate, concursul se va derula după următorul calendar:

- 15 mai 2019 - publicarea datei, locului şi a calendarului concursului
- 28 mai 2019 - ultima zi de depunere a candidaturilor la CSM
- 30 mai 2019 - afişarea listei candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concurs
- 31 mai 2019 - depunerea contestaţiilor de către candidaţii respinşi în urma verificării condiţiilor legale de participare
- 3 iunie - 5 iunie 2019 - soluţionarea de către plenul CSM a contestaţiilor formulate de candidaţii respinşi în urma verificării şi comunicarea hotărârilor către contestatori
- 5 iunie 2019 - afişarea listei finale a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs şi publicarea pe pagina de internet a CSM a documentelor depuse de candidaţi
- 7 iunie 2019 - comunicarea către Inspecţia Judiciară a raportului referitor la verificarea aspectelor privind integritatea candidaţilor
- 14-18 iunie 2018 - desfăşurarea probei constând în prezentarea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere şi publicarea tabelului de clasificare a candidaţilor.

„La data stabilită pentru susţinerea concursului, candidaţii vor susţine oral, în faţa comisiei de concurs, proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, în cadrul unui interviu care va fi transmis în direct pe ppagina de internet a CSM”, se mai subliniază în sursa citată.

Concursul este organizat după ce Camera Deputaţilor a votat, în urmă cu o săptămână, numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României.

Gheorghe Stan a fost ales cu 174 de voturi, detronându-i pe Ioan Cupşa, propus de PNL, care a obţinut 63 de voturi, şi pe Vlad Ştefan, propus de USR, care a obţinut doar 25 de voturi „pentru”.

Înainte de a deţine şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecţiei Judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici