CSM cere să fie consultat de Executiv şi Legislativ la adoptarea legilor

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a afirmat, joi, că se vor transmite Ministerului Justiţiei, Guvernului şi celor două Comisii juridice ale Parlamentului cereri pentru ca CSM să fie consultat la adoptarea actelor normative care privesc sistemul judiciar.

1 afișare
Imaginea articolului CSM cere să fie consultat de Executiv şi Legislativ la adoptarea legilor

CSM cere să fie consultat de Executiv şi Legislativ la adoptarea legilor

"Apreciem că acest ultim demers constituie o notificare în raport de care vom proceda conform dispoziţiilor legale în situaţia în care vor mai fi asemenea încălcări ale legii", a declarat Lidia Bărbulescu.

Executivul şi Legislativul vor primi de la CSM lista cu toate actele normative adoptate şi pentru care nu s-a cerut avizul consulatativ al Consiliului, deşi Legea 317 o prevede.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici