CSM: DNA, responsabilă de difuzarea filmului în cazul Remeş

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este responsabilă de difuzarea filmul flagrantului în care actori principali au fost Remeş şi Mureşan, potrivit inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

20 afișări
Imaginea articolului CSM:  DNA, responsabilă de difuzarea filmului în cazul Remeş

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a fost convocat, joi, la CSM, în a cărui şedinţă se va discuta raportul inspectorilor .

Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii nu a putut stabili cine a multiplicat CD-ul pe care era înregistrat filmul flagrantului în care actori principali au fost Remeş şi Mureşan, însă susţine că imaginile nu au fost redate în public pe parcursul proceselor privind măsurile preventive luate în cazul lui Mureşan.

Nota Inspecţiei trebuia să fie dezbătută în şedinţa Plenului CSM din data de 20 martie 2008, dar discuţiile au fost amânate ca urmare a obiecţiunilor formulate de DNA faţă de conţinutul notei.

În 11 octombrie 2007, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus din oficiu efectuarea de verificări, de către Inspecţia judiciară, în urma difuzării în presă a materialului video cu întâlnirea dintre ministrul demisionar al Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

După definitivarea notei de către Inspecţia judiciară, documentul trebuie prezentat Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să adopte măsurile necesare în raport cu rezultatul constatărilor Inspecţiei.

Demersul CSM a survenit difuzării de către televiziunea naţională a imaginilor de la întâlnirea ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Şeful DNA, Daniel Morar a negat atunci faptul că "imaginile" au plecat de la procurori, dar nu a confirmat că aceste imagini sunt reale. Morar a anunţat că va face o anchetă în privinţa interceptărilor video şi audio difuzate de TVR.

Surse judiciare susţineau că procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.

Omul de afaceri Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, şi-a dat demisia sa din funcţie, după difuzarea imaginilor.

Între timp, miniştrii Remeş şi Mureşan au fost deferiţi justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici