CSM recomandă magistraţilor să aibă în vedere suspendarea protestelor

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a anunţat, joi, că având în vedere interesul justiţiabilului, Consiliul recomandă ca Adunările Generale ale magistraţilor să aibă în vedere eventualitatea suspendării protestelor până la soluţionarea revendicărilor.

15 afișări
Imaginea articolului CSM recomandă magistraţilor să aibă în vedere suspendarea protestelor

CSM recomandă magistraţilor să aibă în vedere suspendarea protestelor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Totodată, Andreieş a spus că CSM solicită de urgenţă un dialog cu puterea Legislativă şi Executivă pe tema statutului magistratului.

Votul a fost nouă "pentru" şi cinci împotriva încetării protestului.

De asemenea, Andreieş a cerut un dialog de urgenţă într-un termen cât mai scurt, cu celelalte două puteri.

"Plenul CSM a luat în dicusţie scrisoare deschisă a adresată săptămâna trecută de preşedintele Traian Băsescu. Cu privire la protestul din Justiţie, CSM îşi reitereză poziţia cu privire la revendicările magistraţilor. În egală măsură solicităm un dialog cu celelte puteri pe tema statutului magistraţilor", a declarat Andreieş.

Astfel, având în vedere interesul justiţianbilului, CSM recomandă Adunărilor Generale ale magistraţilor să aibă în vedere eventualitatea suspendării protestului până la soluţionarea revendicărilor pe care le au judecătorii şi procurorii.

Magistraţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de grila de salarizare, de subfinanţarea sistemului judiciar, cerât ca justiţia să primească 1 la sută din PIB şi să teacă taxele judiciare de timbru din nou la bugetul instanţelor, de la bugetele consiliilor locale. Printr-o ordonanţă de Urgenţă Guvernul a stabilit ca taxele judiciare de timbri, plătite de justiţiabil în momentul depunerii unei acţiuni în instanţă, să fie preluate de consiliile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici