Cu 800% mai multe infracţiuni comise de români în Marea Britanie

Mai mulţi ofiţeri ai poliţiei britanice au declarat că în prezent se străduiesc să facă faţă creşterii cu 800 la sută a numărului infracţiunilor comise de români în Marea Britanie.

1 afișare
Imaginea articolului Cu 800% mai multe infracţiuni comise de români în Marea Britanie

Cu 800% mai multe infracţiuni comise de români în Marea Britanie (Foto The Daily Mail)

Ofiţerii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea numărului infracţiunilor comise de est-europeni, care solicită la maxim forţele britanice de poliţie după aderarea României la UE în ianuarie 2007, potrivit publicaţiei specializate Police Review. Potrivit statisticilor, în Londra se înregistrează lunar 339 de infracţiuni, faţă de numai 30 în 2006, relatează The Daily Mail în ediţia electronică.

Una dintre probleme este furtul din buzunare practicat de minori, un fenomen care ia amploare şi în zonele din afara Londrei. "Nu este vorba numai despre Londra - afectează toate unităţile din Marea Britanie. (...) Ne confruntăm cu un nou tip de infracţionalitate. Este vorba despre exploatarea infracţională a copiilor (...). Aceştia nu pot fugi sau apela la cineva atunci când sunt abuzaţi sau exploataţi", a explicat Bernie Gravett, care conduce 12 unităţi de poliţie.

Copiii au vârste începând de la şase ani şi aduc liderilor reţelelor un venit anual de până la 268 de milioane de euro, fiecare copil aducând circa 134.000 de euro pe an.

Infractorii cumpără copiii de la familii sărace din Româna contra unei sume de circa 200 de euro, pe care îi vând apoi în Marea Britanie. "Fiind atât de mici este foarte dificil să faci arestări fără a ajunge la adulţi. Dar li se spune să nu spună nimic şi doar să întrebe de părinţi, care apoi neagă orice legătură" cu situaţia, potrivit unui ofiţer care a vorbit sub protecţia anonimatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici