Cuba susţine că tratează COVID-19 cu un medicament pentru hepatită

  • De circa 40 de ani, Cuba foloseşte Interferon Alpha 2B pentru tratarea mai multor afecţiuni, între care Hepatită A şi B, dar şi Leucemie ori Febră Dengue
  • Medicul Luis Herrera a vorbit pentru televiziunea venezueleană teleSUR
4889 afișări
Imaginea articolului Cuba susţine că tratează COVID-19 cu un medicament pentru hepatită

Cuba susţine că tratează COVID-19 cu un medicament pentru hepatită

Doctorul cubanez Luis Herrera, creatorul Interferon Alfa 2-B, susţine că acest medicament poate trata COVID-19. El a vorbit pentru teleSUR, televiziune din Venezuela. Interferonul este cunoscut de mai bine de 40 de ani şi este folosit în numeroase ţări.
 
"Un mod prin care virusul se multiplică în organism este prin reducerea nivelurilor de Interferon produs natural în celulele umane. Această moleculă, prin anumite procese metabolice, poate crea condiţiile pentru limitarea replicării virusului.
 
În timpul epidemiei de MERS-CoV - un alt tip de coronavirus - s-a realizat că acesta reducea şi el nivelurile de Interferon", a spus Herrera.
 
Potrivit doctorului cubanez, Interferonul "are câteva efecte secundare, însă nu deosebit de grave".
 
"Ideea principală a folosirii Interferonului este aceea de a evita complicaţiile", a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici