Cum a reuşit aeroportul din Iaşi să devină al treilea cel mai mare terminal din ţară

  • Cum a reuşit aeroportul din Iaşi să devină al treilea cel mai mare terminal din ţară după ce a depăşit Timişoara?
  • Criza refugiaţilor, chartere în creştere şi noile destinaţii au dus în sus traficul aerian.
2998 afișări
Imaginea articolului Cum a reuşit aeroportul din Iaşi să devină al treilea cel mai mare terminal din ţară

Aeroportul Internaţional Iaşi ocupă al treilea loc în clasamentul celor mai mari aeroporturi din ţară după numărul de pasageri înregistraţi în primele şase luni din acest an, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Aeroportul a înregistrat 690.000 de pasageri în primele şase luni ale acestui an, ceea ce înseamnă depăşirea cu peste 10% faţă de nivelul din perioada similară a anului 2019, scrie ZF.

„Au contribuit şi rutele relocate temporar de Chişinău, au fost şapte rute iniţial, acum mai sunt doar trei şi din septembrie vor fi toate mutate la Chişinău, însă noi purtăm discuţii cu Wizz Air, care a acoperit şase din cele şapte destinaţii, mai aduc o a patra aeronavă pe ae­ro­portul nostru şi să opereze câteva dintre ru­tele care au existat temporar la noi, doar 2-3, mai multe nu pot fi operate, cel mai pro­babil Berlin, Praga şi Memmingen. Probabil şi dato­rită creşterii numărului de rute a crescut foarte mult cererea în perioada aceasta, sunt şi curse­le charter care ajută foarte mult. Avem şapte destinaţii, ceea ce înseamnă mult mai multe rute, spre exemplu, Antalya este operată de cinci companii. Sunt şapte destinaţii, dar multe oportunităţi“, spune Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Pentru anul acesta este aşteptat un trafic total de 1,5 milioane de pasageri, peste nivelul din 2019, când aeroportul a fost tranzitat de doar 1,3 milioane de persoane.

Anul trecut, aeroportul din Iaşi a intrat pentru prima dată în top 3 aeroporturi din ţară, ultima poziţie fiind ocupată în mod tra­diţional de aeroportul din Timişoara, pe pri­mele două locuri fiind aeroporturile Otopeni şi Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport iaşi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici