Cum a reuşit un bărbat, care ameninţa că se sinucide, să lase patru spitale din Iaşi fără curent electric

Patru spitale din Iaşi au fost afectate, marţi dimineaţă, de întreruperea furnizării energiei electrice, după ce un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi a ameninţat că se sinucide. Compania de electricitate a fost nevoită să oprească furnizarea curentului pentru 8 mii de consumatori.

2836 afișări

Patru spitale din Iaşi au avut, marţi dimineaţă, probleme cu alimentarea cu energie electrică, după ce un bărbat de 26 de ani s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. Deconectarea a două linii de înaltă tensiune a fost făcută de reprezentanţii companiei de electricitate pentru a se asigura condiţii pentru intervenţia angajaţilor ISU.

„În jurul orei 7.40, la solicitarea ISU Iaşi au fost deconectate două linii de înaltă tensiune pentru întervenţia în siguranţă a personalului ISU în vederea salvării unei persoane urcată pe un stâlp din zona pieţei Alexandru cel Bun. În urma incidentului, a fost afectată alimentarea cu energie electrică la circa 8000 de consumatori din municipiu, zonele Piaţa Unirii, Centrul civic, Sf. Andrei, Ştefan cel Mare, Cuza Vodă.", au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii companiei de energie electrică.

Potrivit acestora, mai multe spitale din Iaşi au fost afectate.

„Am acţionat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituţiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternităţile Elena Doamna şi Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei până la 30 minute", se mai arată în comunicat.

La Maternitatea Cuza Vodă, curentul a fost înrerupt timp de 5 minute.

„A fost o întrerupere de 5 minute a energiei electrice, dar spitalul este dotat cu generator şi cu staţii de UPS-uri, astfel încât ele au intrat în funcţiune şi pe perioada întreruperii nu a fost afectat actul medical şi activitatea spitalului", a declarat Robert Dâncă, managerul Maternităţii Cuza Vodă Iaşi.

Bărbatul care s-a urcat pe stâlp a fost dat jos şi dus la Institutul de Psihiatrie Socola. Potrivit unor surse locale, acesta lucrează la o stână din judeţul Iaşi şi era supărat că nu îşi primise salariul.

„Echipajele de poliţie, inclusiv cele de la Serivicul de Acţiuni Speciale împreună cu un echipaj al ISU l-au coborât pe acesta în siguranţă. În prezent, tânărul se află internat la o unitate medicală din municipiul Iaşi,", a declarat Beatrice Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spitale,
curent,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici