Cum au crescut salariile în administraţie după măsurile de austeritate!

De când autorităţile au anunţat tăierea salariilor bugetarilor cu un sfert, toată lumea a început să plângă de mila angajaţilor statului. Datele de la Statistică arată că, într-adevăr, salariile au scăzut. Doar pentru unii! Pentru că angajaţii din administraţia publică au câştigat mai mult cu 20 de lei, în luna august.

46 afișări
Imaginea articolului Cum au crescut salariile în administraţie după măsurile de austeritate!

Cum au crescut salariile în administraţie după măsurile de austeritate! (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Şi asta, în condiţiile în care lefurile colegilor din educaţie şi sănătate au scazut drastic, ca şi cele din majoritatea sectoarelor economice. Datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS), referitoare la salariile câştigate de români în luna august, arată o scădere a salariului mediu brut cu 1,2% faţă de luna precedentă.

În condiţiile în care salariile au scazut în majoritatea sectorelor economice şi în sectorul bugetar lefurile au fost taiate cu 25%, iar angajaţii statului reprezintă aproape un sfert din totalul salariaţilor din România, cum se face că, per total, lefurile au scăzut doar cu puţin peste un procent faţă de luna precedentă?

Citeşte mai multe despre paradoxul creşterii salariilor în administraţie pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici