Cum înşală rău-platnicii firmele de leasing. Europa, plină de maşini din România

Infractorii români se adaptează vremurilor. Dacă acum 10 ani se umpluse ţara de maşini furate din Occident, acum povestea stă exact pe dos. Foarte mulţi dintre cei care şi-au cumparat un autoturism în leasing şi nu vor să-l plăteasca, dispar din ţară. Sau îl declară furat şi îl vând prin Spania, Albania sau Republica Moldova. În prezent, unul din zece rău-platnici are în minte un astfel de plan.

1266 afișări
Imaginea articolului Cum înşală rău-platnicii firmele de leasing.  Europa, plină de maşini din România

Cum înşală rău-platnicii firmele de leasing. Europa, plină de maşini din România (Imagine: Mediafax Foto)

Recuperatorii plătiţi de firma de leasing din România au descoperit o maşină pe străzile din Chişinău. Autoturismul, care valora nou 70.000 de euro, a fost scos din ţară acum un an. Cel care îl folosea n-a achitat pentru el nici măcar o rată.

Surprins că a automobilul a fost totuşi localizat, clientul nu a avut ce face şi a acceptat să îl predea.

"Avem destule cazuri care vin în Moldova pentru a li se pierde urma autoturismelor. Vom avea colaboratori cu care vom reuşi să le aducem înapoi", spune Dan Damian, reprezentantul unei firme de recuperări de maşini.

Citeşte mai multe despre cum înşală românii firmele de leasing pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici