Cum ne va schimba vremea vulcanul din Islanda

Efecte extreme ale erupţiilor vulcanice: erupţia vulcanului Tambora din Indonezia (în 1815) a provocat "anul fără vară" în întreaga Europă, iar în iunie a şi nins.

73 afișări
Imaginea articolului Cum ne va schimba vremea vulcanul din Islanda

Cum ne va schimba vremea vulcanul din Islanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temperatura medie pe glob poate scădea cu 0,5 grade, spun specialiştii. Asta, din cauză că, odată ajunse în stratosferă, particulele din nor pot duce la scăderea radiaţiei solare directe.

Norul de cenuşă nu va împânzi România, aşa cum se tem mulţi, nici măcar nu îl vom simţi. Ci numai va "şterge" puţin extremitatea nord-vestică a ţării, purtat de curenţii de vânt, ne-a asigurat Aurora Bell, directorul de Prognoză al ANMH. "Populaţia va fi complet ferită, căci norul va fi foarte sus, la peste 6.000 de metri. Oricum, trece de Franţa, Germania şi celelalte ţări, iar când va ajunge înspre noi va fi deja destul de dispersat şi slăbit, diminuat cu mult.

Citeşte mai multe despre schimbările meteo provocate de vulcanul din Islanda pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici