Cum pedepseşti copilul ca să nu rămână cu traume

A sancţiona o greşeală prin metoda "te duci în camera ta pentru că aşa vreau eu" nu face decât să frustreze copilul, să-l înrăiască şi să-l facă să repete greşeala cu prima ocazie, potrivit www.evz.ro.

31 afișări
Imaginea articolului Cum pedepseşti copilul ca să nu rămână cu traume

Cum pedepseşti copilul ca să nu rămână cu traume (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Să fie raţional atunci când copilul îl scoate din minţi este cea mai mare dovadă de echilibru pe care o poate da un părinte când vine vorba despre educaţia celui mic. Pentru mulţi este greu să se stăpânească atunci când, la o boacănă a copilului, primul impuls este să-i aplice o pedeapsă usturătoare.

Şi este cu atât mai greu cu cât, la rândul lor, părinţii au avut parte de pedepse într-o perioadă în care "se purtau" metodele: "la colţ pe coji de nucă", altoirea pentru orice nimic, urecherea şi corecţiile aplicate prin lovituri de curea.

Interzicerea desenelor animate, a jocurilor pe calculator, izolarea în camera lui, neparticiparea la o un eveniment sau la o activitate care-i face plăcere, confiscarea unei jucării preferate etc. sunt pedepsele decente la îndemâna părinţiilor, care pot fi aplicate în funcţie de interesele copilului.

Citeşte mai multe despre cum pedepseşti copilul ca să nu rămână cu traume pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici