PONTURI DE SĂNĂTATE  Cum poate fi tăiată greaţa fără a folosi medicamente

Greaţa, când nu depinde de o anumită boală, poate fi oprită cu mici trucuri, fără a recurge la medicamente.

958 afișări
Imaginea articolului Cum poate fi tăiată greaţa fără a folosi medicamente

Cum poate fi tăiată greaţa fără a folosi medicamente

Greaţa este acea senzaţie neplăcută din stomac care ne face să simţim că suntem pe cale să vomităm. Poate fi declanşată de un virus, o tulburare digestivă, sarcină sau pur şi simplu de gusturi şi mirosuri neplăcute. Oricare ar fi, ştiinţa ne spune că, dacă greaţa nu derivă dintr-o boală, poate fi calmată cu remedii simple, la îndemâna oricui. 

Deschide fereastra sau stai în faţa ventilatorului

Aerul proaspăt ameliorează simptomele de greaţă. Ne scapă de mirosurile de greaţă şi ne ajută să ne concentrăm pe ceva diferit. Aşezarea în faţa unui ventilator sau a ferestrei la primul semn de greaţă, mai ales dacă este cald, este mereu o idee bună.

Masează încheietura mâinii

Presiunea digitală este o terapie alternativă care presupune aplicarea unei presiuni asupra unor zone specifice ale corpului, pentru a atenua orice probleme de sănătate. O analiză a 23 de studii sugerează că, dacă este aplicată bine, ar putea fi eficientă şi pentru gestionarea greaţei. În aşteptarea unor studii definitive care să o confirme, condiţionalul este obligatoriu. Dar cine vrea să încerce, punctul de presiune pentru a opri greaţa este pe interiorul braţului, la aproximativ 6,4 centimetri de încheietura mâinii, între cele două tendoane. Unele studii susţin că exercitarea presiunii asupra acestui loc timp de câteva minute poate ameliorara starea de greaţă.

Încearcă şi cu lămâie

Lămâile conţin acid citric, un compus natural care ajută digestia şi calmează stomacul. Dacă greaţa se datorează constipaţiei, consumul de apă călduţă cu suc de lămâie poate stimula intestinele, de exemplu. Pe de altă parte, ingerarea prea multă suc de lămâie într-o perioadă scurtă de timp poate agrava simptomele. Vestea bună este că, potrivit unui studiu din 2014, uneori doar mirosul de lămâi este suficient pentru a ameliora greaţa.

Mănâncă nişte ghimbir

Ghimbirul este probabil cel mai popular remediu casnic pentru greaţă, alături de varza murată. Potrivit unui studiu ştiinţific din 2020, este eficient pentru gestionarea situaţiei. Sugestia în acest caz este să mâncaţi o bucată de ghimbir proaspăt sau să o luaţi printr-o băutură precum ceaiul de ghimbir.

O altă modalitate obişnuită de a vă recupera după greaţă este să consumaţi cantităţi mici de alimente bogate în amidon, cum ar fi pâinea, pâinea prăjită şi biscuiţi, care ajută la absorbţia acidului din stomac şi la calmarea stomacului. Ai grijă însă să le mănânci încet, pentru a nu supraîncărca stomacul deja supărat. În schimb, evită prăjelile, lactatele, carnea şi alimentele bogate în fibre până când greaţa dispare.

Şi banane fac bine

Dacă greaţa este însoţită de deshidratare sau dacă aveţi vărsături, o gustare cu banane poate ajuta la restabilirea potasiului care este epuizat din cauza diareei şi a vărsăturilor. În plus, bananele sunt bogate şi în amidon care, ca şi în cazul pâinei prăjite, ajută la absorbţia acizilor din stomac.

Mestecă puţină mentă

Un studiu din 2021 pe 103 pacienţi afirmă că uleiul de mentă este un remediu eficient pentru ameliorarea stării de greaţă. Iar lucrările anterioare dezvăluie că inhalarea uleiului esenţial de mentă poate, de asemenea, ameliora greaţa după anestezie. Beneficii similare ar fi obţinute şi cu capsule de mentă sau cu un ceai de mentă.

Greaţa este o stare generală de rău, dar nu trebuie subestimată, dacă apare cu alte simptome. De exemplu, greaţa cu durere în piept ar putea fi un semn al unui atac de cord.

În timp ce, dacă este însoţită de dureri de cap severe sau de ameţeli, ar putea indica o problemă neurologică.

În aceste cazuri, este bine să consultaţi un medic, precum şi dacă episoadele de greaţă durează mai mult de o lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici