Cum putea fi evitată ordonanţa care „a bulversat sistemul”. Cazanciuc, PSD: Nu era nevoie de ea dacă Tudorel Toader participa la dezbaterile pe Legile Justiţiei

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc (PSD), a declarat marţi, la Parlament, că nu ar fi fost nevoie de OUG 92 care „a bulversat sistemul”, dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi participat la dezbaterile pe Legile justiţiei.

979 afișări
Imaginea articolului Cum putea fi evitată ordonanţa care „a bulversat sistemul”. Cazanciuc, PSD: Nu era nevoie de ea dacă Tudorel Toader participa la dezbaterile pe Legile Justiţiei

Cum putea fi evitată ordonanţa care a bulversat sistemul. Cazanciuc, PSD: Nu era nevoie de ea dacă Tudorel Toader participa la dezbaterile pe Legile Justiţiei

„Ordonanţa 90, din păcate CSM-ul nu a înţeles soluţia aleasă de noi în Parlament şi votată în final. Ordonanţa 92 nu era necesară dacă dl Toader era prezent în Parlament şi am fi discutat lucruri care sunt puse în ordonanţă acum, unele chiar contrar deciziei politice din comisia specială. Am să vă dau un singur exemplu, noi am decis politic, comisia specială, să protejăm drepturile fundamentale cu un complet de 3 judecători la căile de atac, şi nu de doi (judecători - n.r.). Ordonanţa vine cu o soluţie care ce face? Bulversează sistemul, avem complete de 3, avem complete de 2, pe aceeaşi speţă şi ne opune nouă, deciziei politice, incapacitatea administrativă a ministerului şi a CSM-ului. Aşa ceva nu este admisibil”, a declarat, marţi, senatorul PSD Robert Cazanciuc, în dezbaterile din comisia specială pentru legile justiţiei pe tema OUG 92 şi OUG 92.

Cazanciuc, lider al Comisiei juridice din Senat, a adăugat că ordonanţele de urgenţă sunt o soluţie doar când ai un blocaj.

„Spunea şi dl Marton Arpad (deputat UDMR - n.r.) şi dl Cupşa (Ioan Cupşa, deputat PNL - n.r.), OUG este o soluţie când ai un blocaj, dar nu este o soluţie când ai la îndemână dezbaterea politică şi slavă Domnului, am avut dezbatere în comisie. Până la urmă, poate tot răul este spre bine. Poate prin dialog între grupurile parlamentare aici găsim soluţii mai bune decât am găsit prima dată pentru legile justiţiei”, a menţionat senatorul PSD.

Comisia specială pentru legile justiţiei a început, marţi, dezbaterile generale pe legea de aprobare a OUG 90/2018 privind secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precum şi pe legea de aprobare a OUG 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici