Cum recuperezi banii dacă ţi-ai rupt maşina în gropi!

Odată cu venirea dezgheţului şi topirea zăpezii de pe şosele, au răsărit tot mai multe gropi din ce în ce mai greu de evitat de către şoferi. Firmele de asigurări spun că plouă cu dosare de maşini care au suferit avarii în gropile din carosabil. În mod normal, acestea ar trebui semnalizate de către drumari până în momentul astupării lor, dar având în vedere că numărul lor este foarte mare, semnalizarea devine practic imposibilă.

114 afișări
Imaginea articolului Cum recuperezi banii dacă ţi-ai rupt maşina în gropi!

Cum recuperezi banii dacă ţi-ai rupt maşina în gropi! (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În acest caz, dacă intri cu maşina într-o groapă şi ţi-o avariezi, compania de asigurări unde ai poliţa de asigurare CASCO te despăgubeşte, după care va începe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primăria unde s-a petrecut evenimentul.

În cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperaţi decât în urma unui proces la Tribunal.

Practic, dacă ai ghinionul să îţi strici maşina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurări cu care ai încheiata poliţa şi îţi va fi deschis dosar de daună.

Dosarul va fi analizat de asigurator, iar în cazul în care va fi aprobat, maşina va fi reparată pe banii companiei de asigurări.

Citeşte mai multe despre recuperarea banilor după distrugerea maşinii în gropi pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici