- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.07.2017, 10:55)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va arăta şi cât vom plăti pentru noua carte de identitate, disponibilă de anul viitor | FOTO
Noua carte de identitate va costa aproximativ 20 de euro, preţ ce va fi suportat de cetăţean, şi ar putea fi disponibilă de anul viitor, aceasta având dimensiunea unui permis auto sau a unui card bancar, potrivit informaţiilor prezentate într-o dezbatere publică ce are loc, miercuri, la sediul MAI.
Urmărește
34362 afișări
FOTO Cum va arăta noua carte de identitate, plătită cu banii cetăţenilor, disponibilă de anul viitor
În cadrul dezbaterii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), s-a prezentat forma noii cărţi de identitate, precizându-se că nu va fi obligatorie preschimbarea, în momentul apariţiei acesteia, anticipată să aibă loc în 2018.
În momentul în care cetăţeanul va opta pentru noul document cu date biometrice, acesta va prelua şi funcţiile cardului de sănătate, conform iniţiatorilor proiectului. Noua carte de identitate va fi inscripţionată faţă-verso, va conţine data naşterii şi semnătura olografă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rafael Nadal anunță retragerea din tenisul profesionist. Jucătorul a câștigat 22 de titluri de Grand Slam
-
Kremlinul confirmă că Trump i-a trimis teste Covid lui Putin în plină criză pandemică
-
Peste 20 de morţi în Gaza, după un atac israelian asupra unei şcoli care adăpostea civili
-
Alocaţiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie cu 10,4%
"Cartea electronică de identitate va conţine un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice. Va permite stocarea în condiţii de siguranţă a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opţional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite utilizarea semnăturii electronice", s-a precizat în cadrul dezbaterii.
Referitor la impactul financiar, datele nu au fost încă structurate, costurile tehnologice urmând să fie stabilite după ce se va decide forma finală a documentului.
"În acest moment, putem spune că modificările actualei infrastructuri prezintă costuri care estimam că nu vor depăşi un milion de euro. Acest cost se aplică la infrastructura centrală. La nivel naţional, totul depinde foarte mult de vechimea staţiilor şi sistemelor de operare, cât de vechi sunt", au explicat iniţiatorii proiectului de schimbare a cărţilor de identitate.
La nivel local, arată sursa citată, dotarea IT va costa aproximativ 6,5 milioane de euro.
"La nivelul Uniunii Europene, preţul mediu este de 15-20 euro, preţ cu care se vinde cetăţenilor. Noi intenţionăm să ne situăm sub acest preţ. Contravaloarea cărţii de identitate o va suporta cetăţeanul, beneficiarul documentului, ca şi în prezent", conform sursei citate.
În cadrul dezbaterii de la MAI s-a subliniat faptul că există dese solicitări din partea statelor UE, care reclamă precaritatea actualelor documente.
"Motivul principal al modificării actualelor documente e reprezentat de securitatea acestor documente şi de introducerea unor elemente moderne de siguranţă", au conchis iniţiatorii proiectului de lege.
Ministerul Afacerilor Interne organizează, miercuri, o şedinţă publică pe a cărei ordine de zi figurează dezbaterea publică a proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români.
Citeşte şi: 22 de persoane, transportate la spital cu traumatisme după furtuna din Galaţi / Sute de copaci, căzuţi peste case, maşini ori reţele electrice/ Localităţi, fără curent electric
Citeşte şi: FOTO, VIDEO | Protest în faţa Primăriei Capitalei. Oamenii, nemulţumiţi de activitatea instituţiei: "Zero benzi pentru biciclete, zero mijloace de transport noi pe stradă, zero proiecte majore, zero locuinţe sociale"
Citeşte şi: Motivarea Tribunalului Bucureşti: Legea nu prevede obligaţia recuperării prejudiciului în cazul eliberării lui Dan Voiculescu
Citeşte şi: FOTO Diplome de licenţă fără studii | 106 percheziţii la profesori şi studenţi ai două universităţi/ Rectorul uneia dintre instituţii: Este vizat învăţământul medical
Citeşte şi: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, îi prezintă astăzi premierului raportul cu privire la situaţia vaccinurilor şi epidemia de rujeolă din ţară/ 32 de persoane au murit din cauza rujeolei
Citește pe alephnews.ro: DNA: Nelu Tătaru (PNL) este acuzat de luare de mită de la pacienți
Citește pe www.zf.ro: Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi în rândul bancherilor de top
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul promite un atac al Iranului „mortal, distrugător și surprinzător”. Cum se pregătește armata să răspundă celor 200 de rachete balistice
Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi în rândul bancherilor de top
Oraşul din România care se dezvoltă accelerat mai obţine fonduri în cadrul unui proiect european de 43 mil. euro pentru a transforma ştrandul din oraş într-o grădină termală modernă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe