Cum va arăta zona Universităţii după finalizarea parcajului - FOTO

Primăria Municipiului Bucureşti împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti au decernat premiile concursului de proiectare pentru amenajarea spaţiului suprateran parcării care se construieşte la Universitate.

667 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta zona Universităţii după finalizarea parcajului - FOTO

Ambra Fabi (S), autoarea proiectului câştigator, şi co-autoarele Simona Dirvariu (C) şi Carole Lenoble (D)

Locul I, în valoare de 60.000 de lei, a fost câştigat de o echipă formată din trei arhitecte - o româncă, o italiancă şi o franţuzoaică. Opinia majorităţii celor din juriu a fost că acestea au avut cel mai simplu proiect, cel mai modern şi cu costurile cele mai mici, estimate la 500.000 de euro.

VEZI AICI FOTO

"Ne-am dorit ca acest proiect să fie o soluţie simplă, care să pună în valoare spiritul arhitectural al pieţei, să creăm un spaţiu pe care bucureştenii să-l anime", a spus una dintre câştigătoare, Simona Dirvariu.

Arhitectul-şef al Capitalei, Gheoghe Pătraşcu, a spus că proiectul câştigător prevede ca zona cu statui să fie strict pietonală, având amplasate corpuri de iluminat atât de dese încât să nu permită parcarea maşinilor.

Spaţiul va fi pavat cu "piatră nobilă" şi piatră cubică, iar "soluţia, nefiind una costisitoare, are o altă concepţie, schimbă paradigma". Proiectul mai include plantarea unor copaci şi montarea câtorva bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici