Cum va fi vremea. Prognoza pentru prima jumătate din aprilie: temperaturile maxime trec de 20 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în următoarele două săptămâni temperaturile maxime vor depăşi 20 de grade, dar acestea vor alterna cu perioade mai reci, de 12-15 grade.

717 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea. Prognoza pentru prima jumătate din aprilie: temperaturile maxime trec de 20 de grade

Cum va fi vremea. Prognoza pentru prima jumătate din aprilie: temperaturile maxime trec de 20 de grade

Cum va fi vremea. APRILIE. BANAT

În Banat, în prima parte a intervalului, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperatura aerului va creşte de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12 - 14 grade şi minime de 3 - 5 grade) la o medie a celor diurne de 18 - 20 de grade şi nocturne de 6 - 8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18 - 22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiază de 12 - 15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3 - 8 grade. Până în data de 1 aprilie regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe fiind posibile doar pe spaţii mici. În data de 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atomsferică (averse, descărcări electrice), ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată şi vor fi posibile perioade cu excedent pluviometric.

Cum va fi vremea. APRILIE. CRIŞANA

În Crişana, valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 10 - 13 grade şi minime de 2 - 5 grade) la o medie a celor diurne de 17 - 19 grade şi nocturne de 5 - 8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18 - 22 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12 - 15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2 - 7 grade. Până în data de 1 aprilie ploi slabe vor fi doar pe spaţii restrânse, iar în data 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atomsferică (averse, descărcări electrice). Ulterior, până la sfârşitul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată şi vor fi posibile perioade în care se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

Cum va fi vremea. APRILIE. TRANSILVANIA

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât normal la debutul intervalului, atât ziua când vor fi în medie 10 - 13 grade, dar în special noaptea, cu minime negative în mare parte a regiunii; apoi temperaturile vor fi în creştere, ajungând în data de 2 aprilie la valori peste cele obişnuite perioadei din an, cu maxime de 15 - 19 grade şi minime de 2 - 6 grade. Apoi, estimările prognostice indică o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (valori la amiază de 15 - 20 de grade) cu perioade caracterizate de valori mai mici decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie (11 - 14 grade). Şi regimul termic nocturn va avea oscilaţii, iar mediat regional va fi de 0 - 5 grade. Până în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, doar pe spaţii restrânse urmând a ploua în general slab. Ulterior, probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi vor fi perioade în care se pot acumula local cantităţi de apă moderate sau însemnate.

Cum va fi vremea. APRILIE. MARAMUREŞ

În Maramureş, în prima parte a intervalului, temperatura aerului va creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme rece (ziua 9 - 11 grade şi noaptea 0 - 3 grade) la un regim în jurul celui specific perioadei din an, astfel că în 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14 - 16 grade şi minime de 2 - 6 grade. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde - cu valori la amiază de 17 - 20 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de 11 - 14 grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 3 - 6 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi în jurul a 0 grade. În perioada 29 martie - 1 aprilie pe alocuri vor fi ploi slabe, cu caracter trecător, astfel că regimul pluviometric va fi unul deficitar, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu descărcări electrice). Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi perioade cu ploi mai frecvente şi posibil moderate sau însemnate cantitativ.

Cum va fi vremea. APRILIE. MOLDOVA

În Moldova, până în data de 2 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 10 -14 grade şi minime de 0 - 4 grade) temperaturile vor ajunge mai ridicate decât norma primei decade de aprilie, respectiv 17 - 20 de grade la amiază şi 4 - 7 grade noaptea. Pentru următoarea perioadă, 3 - 11 aprilie, este estimată o alternanţă a zilelor cu vreme caldă (în medie cu 17 - 20 de grade în orele amiezii) cu perioade mai reci când pot fi valori de 11 -14 grade. Minimele nocturne vor fi în general de 4 - 7 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi local în jurul a 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar până în data de 2 aprilie (când local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică - averse şi descărcări electrice). Ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Cum va fi vremea. APRILIE. DOBROGEA

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât normal (cu maxime de 9 - 12 grade şi minime de 2 - 5 grade), dar se va încălzi semnificativ în 2 aprilie când se vor înregistra la amiază 15 - 18 grade, în medie. Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde - cu valori la amiază de 16 - 21 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de 12 - 15 grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de 4 - 8 grade. Va ploua local şi temporar la începutul intervalului şi din nou, după data de 3 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată de ploaie, astfel că este posibil un regim pluviometric apropiat de cel normal.

Cum va fi vremea. APRILIE. MUNTENIA

În Muntenia, valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 11 - 14 grade şi minime de 0 - 4 grade) la o medie a celor diurne de 18 - 20 de grade şi a celor nocturne de 3 - 5 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18 - 21 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 12 - 15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 2 - 7 grade. Până în data de 3 aprilie va ploua slab şi trecător pe spaţii restrânse, apoi vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi în general moderate cantitativ.

Cum va fi vremea. APRILIE. OLTENIA

În Oltenia, la începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normalul perioadei (ziua 14 - 16 grade, noaptea 3 - 5 grade), iar în data de 2 aprilie vor caracteriza o vreme caldă, cu 19 - 21 de grade la amiază. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice destul de importante, astfel că zilele calde (cu maxime în medie de 18 - 20 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (valori la amiază de 13 - 15 grade). În tot acest interval minimele termice vor fi de 2 - 7 grade. Până în data de 2 aprilie, pe spaţii mici va ploua slab şi trecător. Ulterior, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru ploi ce pot fi local moderate cantitativ.

Cum va fi vremea. APRILIE, la munte

La munte, până în data de 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel că de la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1 la 4 grade şi noaptea -8 la -3 grade) la temperaturi peste cele normale, maxime în medie de 4 - 10 grade şi minime de -4 la 2 grade. Ulterior, până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător vor fi precipitaţii mixte. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici