Cum vor susţine Evaluarea Naţională elevii infectaţi cu COVID-19 / Anunţul Ministerului Educaţiei

Elevii izolaţi şi cei confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus vor susţine Evaluarea Naţională după o procedură specială, actualizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), transmite, vineri, MEC.

2496 afișări
Imaginea articolului Cum vor susţine Evaluarea Naţională elevii infectaţi cu COVID-19 / Anunţul Ministerului Educaţiei

„Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Evaluării Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a EN VIII”, conform noii metodologii.

Programele pentru disciplinele de examen sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conţinurile ce urmau a fi parcurse în semestrul al II-lea, precizează sursa citată.

„Contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, arată MEC.

Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, adaugă MEC.

Depunerea/transmiterea contestaţiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 şi pe data de 23 iunie între orele 08:00 - 12:00.

Evaluarea Naţională se va desfăşura după următorul calendar:

2 - 5 iunie înscrierea elevilor
15 iunie probă scrisă: Limba şi literatura română
17 iunie probă scrisă: Matematică
18 iunie probă scrisă: Limba şi literatura maternă
22 iunie Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
22 iunie (orele 16:00 - 19:00)
23 iunie (orele 8:00 – 12:00) Depunerea contestaţiilor
23-26 iunie Soluţionarea contestaţiilor
27 iunie Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici