Cumpănaşu a depus plângeri Parchetul General faţă de modul în care au intervenit autorităţile în cazul Caracal

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei, s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune plângere faţă instituţiile care au acţionat în cazul crimelor de la Caracal şi care, potrivit acestuia, nu şi-ar fi făcut datoria.

533 afișări
Imaginea articolului Cumpănaşu a depus plângeri Parchetul General faţă de modul în care au intervenit autorităţile în cazul Caracal

Cumpănaşu a depus plângeri Parchetul General faţă de modul în care au intervenit autorităţile în cazul Caracal

,,Am venit să depun plângere penală şi un memoriu plângere penală pe numele tuturor instituţiilor care au acţionat în acest caz şi al persoanelor care nu şi-au făcut datoria. Am aflat astăzi (luni,n.r.), nici măcar cu bucurie, cu resemnare, că nemernicul care a condus Serviciuld e Telecomunicaţii Speciale şi-a dat demisia, după ce i-am cerut-o zile întregi şi după ce zeci de personalităţi publice şi organizaţii au făcut-o”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei, în faţa Parchetului General.

Cumpănaşu a spus că îl bucură demisia directorului STS, pentru că astfel se va facilita ancheta, însă îl revoltă lipsa asumării de responsabilitate a acestuia.

,,Mă bucur că a făcut-o, pentru că Parchetul în acest moment poate să facă o cercetare mult mai corectă, mult mai normală a modului în care au acţionat aceşti oameni. Cât timp acest om era în funcţie, era foarte greu ca această anchetă să fie una independentă. N-am nici cel mai mic dubiu că acest individ şi-a dat demisia la presiunea publică, la presiunea populaţiei. Este o revoltă uriaşă pe care o simt. N-a avut nicio mustrare de conştiinţă acest individ. Dacă avea mustrare de conştiinţă, îşi intrerupea concediul şi venea să dea explicaţii din prima zi”, a mai explicat Alexandru Cumpănaşu.

Plângerile îi vizează pe reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ai Ministerului Internelor, ai Ministerului Public, respectiv pe cei din Parchetul Teritorial Olt, Parchetul Craiova, luând în calcul judecătorul care a emis mandatul şi toţi cei care au acţionat.

,,Am luat legătura (cu părinţii – n.r.) şi este o chestiune agreată (în ceea ce priveşte plângerea – n.r.). Credeţi-mă că, în acest moment, în afară de ura mea şi de determinarea mea de a lupta cu acest sistem, oamenii ăştia au alte griji. Îşi fac griji de cum să se ocupe de înmormântarea Alexandrei”, mai spune acesta.

Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, a recunoscut duminică faptele, spunând că a ars cadavrele Alexandrei şi al Luizei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici