Cursuri de empatie în 1.000 de şcoli din Franţa, în loc de 100

Cursuri de empatie încep, în ianuarie, în 1.000 de şcoli din Franţa, în loc de 100, aşa cum era prevăzut iniţial.

598 afișări
Imaginea articolului Cursuri de empatie în 1.000 de şcoli din Franţa, în loc de 100

Cursuri de empatie în 1.000 de şcoli din Franţa, în loc de 100

Experimentul cu orele de empatie, care ar trebui să înceapă în ianuarie 2024, nu se va desfăşura în 100 de şcoli, aşa cum era prevăzut iniţial, ci în 1.000, a anunţat duminică ministrul francez al Educaţiei, Gabriel Attal, la RTL.

Inspirate de ceea ce se face în Danemarca pentru a combate bullying-ul în şcoli, aceste cursuri vor fi "un moment în care vom învăţa să respectăm diferenţele celuilalt" şi "o cultură a împăcării atunci când există conflicte", a spus ministrul.

Cursurile de empatie vor începe "de la grădiniţă" şi de la şcolile primare.

Faza de testare va permite "experimentarea mai multor organizări diferite", cu una până la două ore pe săptămână, în funcţie de clasă, a explicat Gabriel Attal.

Cursurile urmează să fie generalizate în toate şcolile, la începutul anului şcolar 2024 - 2025.

Cursurile fac parte dintr-un set de măsuri prezentate de guvern în septembrie anul trecut pentru a combate fenomenul de bullying la şcoală. Schimbarea celor care hărţuiesc în clasă sau în şcoală, chestionare pentru a detecta cazurile de hărţuire, echipe specializate, confiscarea telefoanelor mobile etc. fac parte din planul pe care Executivul l-a numit "100% prevenire, 100% detectare, 100% soluţie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici