Cursuri şcolare suspendate în ţară din cauza ninsorii şi a viscolului. Zeci de şcoli au fost închise şi peste 6000 de elevi au rămas acasă

Cursurile au fost suspendate, vineri, în 25 de unităţi de învăţământ din zece localităţi din judeţul Galaţi şi 67 de şcoli din Vaslui întrucât microbuzele care îi transportă pe elevi nu pot circula în condiţii de siguranţă, din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă şi a viscolului.

364 afișări
Imaginea articolului Cursuri şcolare suspendate în ţară din cauza ninsorii şi a viscolului. Zeci de şcoli au fost închise şi peste 6000 de elevi au rămas acasă

Cursuri şcolare suspendate în judeţul Galaţi, din cauza ninsorii (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, cursurile în 25 de unităţi de învăţământ din zece comune gălăţene au fost suspendate, vineri dimineaţă, întrucât microbuzele şcolare nu pot circula în condiţii de siguranţă din cauza zăpezii.

Este vorba despre şcolile din satul Tălpigi (comuna Ghidigeni), satele Ionăşeşti şi Coasta Lupei (Nicoreşti), satul Toflea (Brăhăşeşti), sat Slivna (Bereşti-Meria), satul Roşcani (Băneasa), Buciumeni, Cuca, Poiana, Suceveni şi Cavadineşti.

Paţilea a precizat că, din cauza viscolului puternic, traficul rutier pe DN 24D, pe tronsonul Tuluceşti-Bârlad, este închis.

Judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Buzău se află vineri, în intervalul 4.00 - 14.00, sub cod portocaliu de viscol, fiind prognozate ninsori abundente şi vânt puternic, care va putea depăşi 70 de kilometri pe oră, potrivit unei avertizări meteo emise joi seară de ANM. 

În Vaslui un număr de 67 de şcoli au fost închise  

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui,  peste 6.600 de elevi din judeţ nu au mers, vineri, la şcoală, după ce conducerile unităţilor de învăţământ au decis suspendarea cursurilor din cauza ninsorii şi a viscolului.

Astfel, 67 de şcoli din 20 de comune vasluiene au fost închise, majoritatea din zona de sud şi est a judeţului.

"Condiţiile meteo nefavorabile au dus la blocarea drumurilor şi, implicit, la imposibilitatea elevilor şi profesorilor de a ajunge la cursuri cu microbuzele şcolare sau alte mijloace de transport în comun. Decizia suspendărilor cursurilor aparţine conducerilor unităţilor de învăţământ, în funcţie de situaţia fiecărei şcoli în parte", a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Vaslui sunt blocate patru drumuri naţionale, respectiv DN 11A Bârlad - Iveşti - Podu Turcului (Bacău), DN 26 Murgeni - Blăgeşti - limită judeţul Galaţi, DN 24D Bârlad - Griviţa - limită judeţul Galaţi, DN 24B Huşi - Albiţa. De asemenea, sunt instituite restricţii de circulaţie pentru traficul greu, de peste 3,5 tone, pe drumurile naţionale DN 24 Vaslui - limită judeţul Iaşi, DN 24 Bârlad - Vaslui şi DN 24A Bârlad - Murgeni - Huşi, unde se circulă şi pe un singur fir.

Totodată, sunt închise traficului rutier nouă drumuri judeţene din Vaslui.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează astfel că în sudul şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 70 de kilometri pe oră, vizibilitatea urmând să fie redusă de viscol la sub 50 de metri.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galaţi şi în zona de munte a judeţului Buzău, ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind şi troienind zăpada, se precizează în avertizare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici