Cursuri suspendate în 180 de unităţi de învăţământ din 16 judeţe, din cauza vremii

Cursurile au fost suspendate joi în 180 de unităţi de învăţământ din 16 judeţe, în şase judeţe fiind înregistrate probleme mai mari, printre care Alba, Botoşani şi Constanţa, a anunţat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

889 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în 180 de unităţi de învăţământ din 16 judeţe, din cauza vremii

Cursuri suspendate în 180 de unităţi de învăţământ din 16 judeţe, din cauza vremii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene până la ora 10.00, în 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ nu a fost afectată de temperaturile scăzute, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

La nivel naţional, 180 de unităţi de învăţământ au suspendate cursurile joi.

"16 inspectorate şcolare judeţene au anunţat suspendarea cursurilor în aproximativ 10 unităţi de învăţământ, în vreme ce alte 6 judeţe înregistrează probleme mai mari. Dintre acestea, amintim judeţele Alba (47 de unităţi de învăţământ), Botoşani (28 de unităţi de învăţământ) şi Constanţa (26 de unităţi de învăţământ)", a precizat MECTS.

La începutul acestei săptămâni, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între -27 şi -17 grade.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelaşi interval, valabilă pentru Crişana şi Banat, unde noaptea temperatura va coborî sub -10 grade.

Joi a fost emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineaţă până duminică seara, meteorologii avertizând că aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, începând din sud-vest, local stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri, iar vântul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

În Oltenia, Muntenia şi în sudul Banatului ninsori şi intensificări ale vântului vor fi încă din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici