Cursuri suspendate în 2.952 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe şcolile sunt închise până la finalul săptămânii

Cursurile sunt suspendate joi în 2.952 de unităţi de învăţământ, în judeţele Iaşi, Buzău şi Vrancea fiind închise toate şcolile, a anunţat Ministerul Educaţiei.

658 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în 2.952 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe şcolile sunt închise până la finalul săptămânii

Cursuri suspendate în 2.952 de unităţi de învăţământ. În ce judeţe şcolile sunt închise până la finalul săptămânii (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

UPDATE 15:15 - Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj vor fi închise, vineri, din cauza temperaturilor scăzute, după ce directorii unor şcoli din mediul rural au spus că autobuzele nu pornesc ca urmare a gerului, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Mihaela Moţăţeanu, a declarat, joi, că s-a decis ca cele 195 de unităţi de învăţământ din judeţ să fie închise vineri după ce "directorii unor şcoli din mediul rural au spus că din cauza temperaturilor scăzute nu pornesc autobuzele şcolare".

"Vineri vor fi suspendate cursurile în toate unităţile şcolare din judeţ. Această decizie a fost luată după ce directorii de la unele şcoli din mediul rural au spus că din cauza temperaturilor scăzute nu pornesc autobuzele şcolare. Nu puteam să închid doar 80 % dintre unităţile de învăţământ din judeţ, iar la restul să se facă ore", a declarat Mihaela Moţăţeanu.

Ea a precizat că excepţie de la această decizie sunt grădiniţele, unde va fi asigurată supraveghere, astfel încât preşcolarii să nu rămână singuri acasă în cazul în care părinţii nu au cu cine să-i lase.

UPDATE 10:00 - Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în judeţele Iaşi, Buzău şi Vrancea cursurile sunt suspendate integral până la sfârşitul săptămânii, iar în judeţele Brăila şi Călăraşi rămân închise joi doar şcolile din mediul rural, deciziile fiind luate pe plan local, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Joi sunt închise 2.952 de unităţi de învăţământ, faţă de 6.667 în ziua precedentă. În 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară normal, faţă de nouă în urmă cu o zi, a precizat MECTS.

În 12 judeţe sunt suspendate cursurile în mai puţin de zece unităţi de învăţământ, şapte judeţe înregistrează maximum o sută de unităţi închise, iar alte opt judeţe au peste o sută de unităţi închise.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

Meteorologii au emis cod galben de ger pentru toată ţara. Potrivit avertizării, până duminică, la ora 10.00, va fi ger în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când temperaturile minime vor fi în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici