Cursuri suspendate luni în peste 1.100 de şcoli din cinci judeţe

Cursurile au fost suspendate, luni, în peste 1.100 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui şi Neamţ, în care învaţă 160.701 elevi şi preşcolari, a anunţat Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS).

228 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate luni în peste 1.100 de şcoli din cinci judeţe

Cursuri suspendate luni în peste 1.100 de şcoli din cinci judeţe (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit datelor transmise Ministerului Educaţiei de către inspectoratele şcolare judeţe, activitatea unităţilor de învăţământ din cinci judeţe este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Astfel, în judeţul Botoşani au fost suspendate cursurile în toate cele 538 de şcoli, în timp ce în judeţul Iaşi s-a decis suspendarea activităţii doar în cele 495 de unităţi de învăţământ din mediul rural.

În judeţul Suceava au fost suspendate cursurile în 47 de localităţi, inclusiv în municipiul Fălticeni, iar judeţele Vaslui şi Neamţ au anunţat 65 şi, respectiv, şapte şcoli în care nu se susţin ore la clasă.

În unităţile de învăţământ din cele cinci judeţe în care cursurile au fost suspendate învaţă 160.701 elevi şi preşcolari.

Potrivit MECTS, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice improprii o impun. Cursurile care nu au fost efectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici