Zece unităţi de învăţământ din judeţul Alba amână începerea cursurilor din cauza viscolului. LISTA ACTUALIZATĂ a instituţiilor de învăţământ închise

Cursurile scolare au fost suspendate în judeţul Iaşi luni şi marţi, în urma deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean, informează corespondentul MEDIAFAX. Update: Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Maramure a decis suspendarea cursurilor, luni şi marţi, în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a condiţiilor de deplasare a copiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6052 afișări
Imaginea articolului Zece unităţi de învăţământ din judeţul Alba amână începerea cursurilor din cauza viscolului. LISTA ACTUALIZATĂ a instituţiilor de învăţământ închise

Cursurile şcolare au fost suspendate în judeţul Iaşi luni şi marţi (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

În acest moment sunt închise circulaţiei rutiere următoarele tronsoane de drum judeţean: Iaşi-limită judeţul Vaslui (DJ 248A), Ţibăneşti-Dagâţa (DJ 246) şi Grozeşti-Moşna (DJ 244F), Strunga-Oţeleni (DJ 280), DN28-Cozmeşti (DJ 244G) şi Blăgeşti-Coasta Măgurii (DJ 281C).

Pe celelalte drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfaşoară normal, în condiţii de iarnă.

In judeţ sunt 5 localităţi rămase parţial fără curent electric, fiind afectate 1.200 de familii.

În Vaslui doar o localitate nu are energie electrică, iar în judeţele Neamţ Suceava şi Botoşani sunt 21 de localităţi fără curent.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureş transmis, duminică, măsura a fost propusă în urma mai multor discuţii a reprezentanţilor ISJ Maramureş cu primari din judeţ şi directori de şcoli.

”Duminică a avut loc la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, întâlnirea Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Maramureş. În cadrul şedinţei, a fost votată în unanimitate propunerea ISJ Maramureş de a fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a condiţiilor de deplasare a copiilor. Această măsură a fost propusă în urma mai multor discuţii a reprezentanţilor ISJ Maramureş cu primari din judeţ şi directori de şcoli”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Prefecturii Maramureş au subliniat că fiecare conducere a unităţilor de învăţământ va lua toate măsurile astfel încât recuperarea materiei să se realizeze cu respectarea reglementărilor în vigoare şi a asigurării serviciului de permanenţă pe parcursul celor doua zile, luni şi marţi.

Luni vor fi suspendate cursurile la nivelul a 20 judeţe, iar marţi vor fi întrerupte cursurile în 16 judeţe, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"În data de 09.01.2017 vor fi suspendate cursurile la nivelul a 20 judeţe: Botoşani, Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Maramureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. În data de 10.01.2017 vor fi întrerupte cursurile doar în 16 judeţe dintre cele menţionate şi Municipiul Bucureşti, excepţie făcând judeţele Călăraşi, Giurgiu, Tulcea şi Vaslui", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, remis duminică MEDIAFAX.

Ministerul precizează că în continuare sunt închise două tronsoane de autostradă, respectiv A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea.

Totodată, au mai rămas închise 11 drumuri naţionale unde se lucrează pentru deszăpezire pe 14 segmente: judeţul Constanţa: DN 3 Ostrov - Murfatlar; DN 22; DN 3C; DN 38; DN 22A;

judeţul Galaţi: DN 24D Tuluceşti- limită Vaslui; judeţul Iaşi: DN 28ATârgu Frumos – Paşcani – Moţca; judeţul Tulcea: DN 22(E87) Măcin - Tulcea către Constanţa; DN 22D Măcin- Horia - Ciucurova - Două Cantoane; DN 22A Cataloi - Topolog - limită judeţului Constanţa; DN 22F Nalbant- Horia; judeţul Vaslui: DN 24A Murgeni- Fălciu; judeţul Suceava: DN 17 Suceava - Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava.

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, porturile de la Marea Neagră au fost redeschise, porturile fluviale Călăraşi şi Olteniţa rămânând închise. La Bara Sulina manevrele au fost reluate.

"În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricţii cu excepţia PTF Zimnicea, Bechet şi Ostrov şi Turnu Măgurele la frontiera cu Bulgaria, unde, din cauza imposibilităţii transbordării cu BAC-ul, nu se desfăşoară activităţile specifice de trecere. În PTF Vama Veche şi Negru Vodă traficul rutier rămâne suspendat din cauza fenomenelor meteo de pe teritoriul Bulgariei", potrivit sursei citate.

Cursurile au fost suspendate luni şi marţi şi în şcolile din judeţul Timiş, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general, declarând că există diferite probleme la nivelul a 60% din unităţile de învăţământ din judeţ.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că există diferite probleme la nivelul a 60% din unităţile de învăţământ, astfel că s-a luat decizia de a fi suspendate cursurile luni şi marţi.

“În unele săli de clasă, aşa cum sunt cele de la şcoala din Lovrin, temperatura ajunge la doar cinci grade Celsius, pentru că spaţiile sunt încălzite cu sobe de teracotă. De asemenea, ne-am gândit şi la elevii navetişti care sunt nevoiţi să aştepte mijloacele de transport în comun în frig. Problemele sunt multiple în cele 60% din şcoli şi tocmai de aceea am decis suspendarea cursurilor”, a precizat Aura Danielescu.

Decizia de suspendare a cursurilor în şcolile din judeţul Timiş a fost luată, duminică, în timpul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, care a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului şi la care a participat şi premierul Sorin Grindeanu. ”S-a hotărât amânarea începerii activităţilor în şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiş, această hotărâre fiind luată în contextul meteorologice şi a temperaturilor foarte scăzute din această perioadă. În consecinţă, procesul de învăţământ va fi reluat miercuri, 11 ianuarie 2017”, transmite Inspectoratul Judeţean de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş.

Directorii de la patru unităţi de învăţământ din judeţul Alba, din comuna Săsciori şi Scărişoara, unde învaţă 61 de elevi şi preşcolari, au cerut suspendarea cursurilor în primele zile din săptămâna viitoare, deoarece localităţile sunt afectate de ger şi ninsori.

La Şcoala primară din Mărgineni, comuna Săliştea, unde învaţă trei copii, cursurile vor fi suspendate luni, marţi şi miercuri, în vreme ce la două şcoli şi o grădiniţă din comuna Scărişoara, localitatea Lăzeşti, unde învaţă 58 de elevi şi preşcolari, cursurile au fost suspendate luni, urmând să se ia o decizie în funcţie de vreme.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până la ora 16.40 directorii de la patru unităţi de învăţământ au cerut suspendarea cursurilor, însă numărul acestora ar putea creşte în următoarele ore, în funcţie de vreme.

”Până la această oră cursurile au fost suspendate la şcoala primară din Mărgineni şi la trei unităţi de învăţământ din Lăzeşti: o şcoală primară cu trei copii, o şcoală gimnazială unde învaţă 44 de elevi şi o grădiniţă la care sunt trei preşcolar”, a spus, duminică, Marcela Dărămuş.

Judeţul Alba se află, până luni, sub cod galben de vreme geroasă, fiind semnalate intensificări ale vântului şi viscol.

Condiţiile meteorologice nu îi vor ţine pe elevii din Argeş acasă, luni, potrivit ISJ excepţie făcând doar patru unităţi de învăţământ din localitatea Vedea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu excepţia a trei grădiniţe şi o şcoală, toate din comuna argeşeană Vedea, în unităţile de învăţământ din judeţ se vor desfăşura ore de curs conform programului normal. „Luni, 9 ianuarie 2017, în unităţile de învăţământ din judeţul Argeş cursurile se vor desfăşura conform programului normal. În urma comunicării directe cu domnii directori şi primarii din judeţul Argeş, toate unităţile şcolare sunt pregătite pentru desfăşurarea în bune condiţii a orelor de curs. Singurele excepţii le reprezintă Şcoala Primară Vedea, Grădiniţa cu Program Normal Vedea, Grădiniţa cu Program Normal Vîrşeşti, Grădiniţa cu Program Normal Vaţa (structuri ale Liceului Tehnologic Vedea), unde cursurile vor fi suspendate luni ", a transmis ISJ Argeş către Mediafax, printr-un comunicat.

Dan Manu, vicepreşedinte al comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă a anunţat că manitorizează în permanenţă situaţia din judeţul Argeş şi a dat asigurări că nu sunt probleme deosebite în acest sens.

„Am recomandat conducerii ISJ să se încălzească de astăzi sălile de clasă, iar, dacă situaţia o impune, mâine se vor lua măsurile adecvate", a declarat Dan Manu.

Directorii de la zece unităţi de învăţământ din judeţul Alba, din comunele Săsciori, Şibot şi Scărişoara, unde învaţă 199 de elevi şi preşcolari, au cerut suspendarea cursurilor în primele zile din săptămâna viitoare, deoarece localităţile sunt afectate de ger şi ninsori.

În comuna Şibot cursurile vor fi suspendate la şase şcoli şi grădiniţe, unde învaţă 138 de elevi şi preşcolari, din cauză că unităţile de învăţământ nu pot asigura încălzirea corespunzătoare a spaţiilor. La patru unităţi se amână începerea cursurilor luni şi marţi, iar la celelalte două numai luni.

La şcoala primară din Mărgineni, comuna Săliştea, unde învaţă trei copii, cursurile vor fi suspendate luni, marţi şi miercuri, în vreme ce la două şcoli şi o grădiniţă din comuna Scărişoara, localitatea Lăzeşti, unde învaţă 58 de elevi şi preşcolari, cursurile au fost suspendate luni, urmând să se ia o decizie în funcţie de vreme.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că până la ora 18.40 directorii de la zece unităţi de învăţământ au cerut suspendarea cursurilor, însă numărul acestora ar putea creşte în următoarele ore, în funcţie de vreme.

Judeţul Alba se află, până luni, sub cod galben de vreme geroasă, fiind semnalate intensificări ale vântului şi ninsori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici