Cursurile şcolare au fost suspendate luni şi marţi în judeţele Constanţa, Tulcea, Suceava şi Dolj / Cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti şi cele de la Agronomie, întrerupte pentru două zile

Cursurile au fost suspendate în toate unităţile de învăţământ din Constanţa şi Tulcea, în zilele de luni şi marţi, măsura fiind luată de autorităţile locale din cele două judeţe din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează corespondentul MEDIAFAX.

12040 afișări
Imaginea articolului Cursurile şcolare au fost suspendate luni şi marţi în judeţele Constanţa, Tulcea, Suceava şi Dolj / Cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti şi cele de la Agronomie, întrerupte pentru două zile

Cursurile şcolare au fost suspendate luni şi marţi în judeţele Constanţa şi Tulcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a anunţat, sâmbătă, suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa în zilele de luni, 9 ianuarie şi marţi, 10 ianuarie. Această decizie a fost luată pentru siguranţa elevilor şi a profesorilor, în urma discuţiilor cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, al cărui Consiliul de administraţie s-a întrunit în regim de urgenţă, sâmbătă. „Consider absolut firească această decizie în condiţiile în care avem localităţi izolate, iar viscolul şi ninsorile împiedică deplasarea elevilor şi profesorilor la şcoală. În primul rând, ne interesează siguranţa copiilor şi a dascălilor. Vom monitoriza în continuare situaţia din zonele afectate de condiţiile meteo extreme“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate ISJ Constanţa.

Cursurile au fost suspendate, în aceeaşi perioadă, şi în toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea, şi aici decizia fiind luată ţinându-se cont de condiţiile meteorologice nefavorabile, precum şi a siguranţei elevilor şi cadrelor didactice.

Cursurile Universităţii Politehnica Bucureşti şi cele ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti nu se vor ţine luni şi marţi, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a declarat că a vorbit cu rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, şi cu rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, care i-au spus că studenţii acestor universităţi nu vor face cursuri luni şi marţi.

"Am vorbit cu domnul Costoiu de la Politehnică şi cu domnul Cîmpeanu de la Universitatea de Agronomie şi m-au anunţat că la universităţile dânşilor luni şi marţi nu se vor face cursuri şi posibil nici miercuri, dacă situaţia o va impune. De asemenea, creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti vor rămâne luni şi marţi închise", a declarat Gabriela Firea.

Cursurile şcolilor din judeţul Suceava vor fi suspendate luni şi marţi

Cursurile şcolilor din judeţul Suceava vor fi suspendate luni şi marţi a decis, sâmbătă după amiaza, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că în şedinţa de sâmbătă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a decis suspendarea cursurilor unităţilor de învăţământ din judeţ în zilele de luni şi marţi.

Cursurile urmează să fie recuperate până la sfârşitul acestui semestru conform deciziilor consiliilor de administraţie ale şcolilor.

Decizia a fost luată în condiţiile în care judeţul Suceava este sub cod galben de ninsori şi viscol şi de ger.

În ultimele 24 de ore temperaturile atmosferice în judeţul Suceava s-au situat sub -15 grade, iar temperaturile resimţite au fost şi de -36 de grade în municipiul Suceava.

Cursurile, suspendate două zile în judeţul Dolj

Şcolile din judeţul Dolj vor fi închise luni şi marţi a decis, sâmbătă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a luat decizia suspendării cursurilor, în toate unităţile de învăţământ din judeţ, în zilele de 9 şi 10 ianuarie. Măsura a fost luată ca urmare a „emiterii de către ANM a atenţionării meteorologice de vreme geroasă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici