Cursurile vor fi suspendate luni în toate unităţile de învăţământ din Timiş şi Suceava, din cauza zăpezii

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, din cauza zăpezii şi a viscolului, a decis, duminică după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

914 afișări
Imaginea articolului Cursurile vor fi suspendate luni în toate unităţile de învăţământ din Timiş şi Suceava, din cauza zăpezii

Cursurile vor fi suspendate luni în toate unităţile de învăţământ din Timiş, din cauza zăpezii (Imagine: Cristi Movila / Mediafaxfoto)

Inspectorul şcolar general din judeţul Timiş, Cornel Petroman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unităţile de învăţământ din judeţ să rămână închise din cauza zăpezii, decizia putând fi prelungită şi pentru ziua de marţi, în funcţie de condiţiile meteorologice.

"Condiţiile nu sunt cele dorite, am decis să suspendăm cursurile în data de 10 decembrie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel că este mai bine să suspendăm. Mâine (luni - n.r.) vom discuta într-un consiliu administrativ dacă vremea se menţine rea şi va fi zăpadă în continuare să suspendăm şi marţi, dar deocamdată decizia este pentru ziua de luni", a declarat Petroman.

Judeţul Timiş se află sub avertizare de cod galben pentru zăpadă şi viscol.

Toate şcolile din judeţul Suceava vor fi închise, luni, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a anunţat prefectul Florin Sinescu, care a menţionat că situaţia a fost determinată de ninsorile abundente căzute în judeţ.

Potrivit prefectului, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a stabilit ca luni toate cele 823 de unităţi şcolare din judeţ să fie închise întrucât s-au anunţat ninsori abundente până luni seară.

"Este foarte multă zăpadă şi deplasarea copiilor este dificilă", a spus prefectul.

El a menţionat că şcolile vor fi închise doar în cursul zilei de luni.

Conform sursei citate, pe toate drumurile din judeţ se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, iar în Pasul Mestecăniş a fost restricţionat traficul greu timp de o oră pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pentru deszăpezire în judeţul Suceava se intervine cu 243 de utilaje, din care 77 sunt puse la dispoziţie de secţiile CNANDR şi ale Drumurilor Judeţene, iar 143 de utilaje sunt ale localităţilor, precum şi 23 de utilaje ale Direcţiei Silvice Suceava, a mai spus prefectul.

Şi în judeţul Timiş cursurile vor fi suspendate, luni, în toate unităţile de învăţământ din cauza zăpezii şi a viscolului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici