Curtea Constituţională se întruneşte la ora 14.00 pentru rezultatele referendumului

Curtea Constituţională se va întruni miercuri, la ora 14.00, pentru a lua în discuţie rezultatele referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

2708 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională se întruneşte la ora 14.00 pentru rezultatele referendumului

Curtea Constituţională se întruneşte la ora 14.00 pentru rezultatele referendumului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Până la ora 14.00, la Curtea Constituţională sunt verificate documentele primite de la BEC.

Documentele cu rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui au ajuns de la Biroul Electoral Central la Curtea Constituţională.

Dosarele de la BEC au ajuns la CC sub paza Jandarmeriei, fiind transportate cu un autoturism Dacia Logan.

La registratura Curţii Constituţionale a fost întocmit un proces-verbal de predare-primire.

Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunţat împotrivă, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anunţate miercuri de BEC.

Preşedintele BEC, Gabriela Bogasiu, a anunţat că miercuri dimineaţă a fost semnat de către membrii Biroului procesul-verbal privind rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Documentele urmau să fie înaintate Curţii Constituţionale.

Din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053, reprezentând 46,24%.

Din aceştia, 7.403.836 (87,52%) persoane au votat "Da", 943.375 (11,15%) au votat "Nu", iar 111.842 (1,32%) au fost voturi nule.

Curtea Constituţională este instituţia care validează sau invalidează rezultatele referendumului de demitere a preşedintelui României, prin hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici