Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor

Curtea de Apel Bucureşti precizează că a decis, vineri, suspendarea protestelor până în 20 noiembrie, când se va organiza o nouă Adunare Generală în care se va hotărî evoluţia acţiunilor de protest.

129 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor

Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea protestelor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, cu majoritate de voturi, a decis, vineri, suspendarea protesului până la data de 20 noiembrie 2009, dată limită de fundamentare a proiectului legii de buget pentru anul 2010, când într-o nouă şedinţă a Adunării generale se va hotărî în legătură cu evoluţia protestului, iar începând cu data de 28 septembrie reluarea activităţii", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, în Adunare Generală, suspendarea protestelor şi intrarea de luni în sălile de judecată, urmând să continue, în paralel, negocierile pentru rezolvarea revendicărilor magistraţilor.

Reprezentanţii magistraţilor şi cei ai politicienilor au semnat, joi principiile Pactului pentru Justiţie, după includerea unor amendamente.

Singurii care nu au semnat documentul au fost secretarul de stat Gabriel Tănăsescu, din partea Ministerului Justiţiei, şi Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL.

Acesta din urmă a făcut, totuşi, o menţiune, pe document, specificând "a participat la dezbateri fără să-şi asume prevederile acestui document", moment în care reprezentantul PNL, Eugen Nicolăescu, a exclamat "El e mai meticulos de când cu flota!", referindu-se la cariera navală a politicianului.

În cadrul dezbaterilor de joi, reprezentanţii magstraţiilor şi ai grupurilor parlamentare au discutat pe tema celor cinci axe din principiile Pactului pentru Justiţie, aducând mai multe amendamente documentului. Cele mai numeroase se referă la finanţarea sistemului judiciar şi la relaţia dintre cele trei puteri.

În urmă cu o săptămână, magistraţii acestei instanţe, întruniţi în Adunarea Generală, au votat pentru continuarea protestelor până la semnarea Pactului pentru Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici