Curtea de Apel Bucureşti, după ce a anulat construcţia unui complex de locuinţe pe Kiseleff: Terenul este pe spaţiu verde

Deputatul Nicuşor Dan susţine că a reuşit să anuleze în instanţă, prin „Salvaţi Bucureştiul”, construirea unui complex de locuinţe pe Şoseaua Kiseleff. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care a motivat recent că terenul în litigiu este încadrat, parţial, la spaţiu verde.

2110 afişări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti, după ce a anulat construcţia unui complex de locuinţe pe Kiseleff: Terenul este pe spaţiu verde

Curţii de Apel Bucureşti, după ce a anulat construcţia unui complex de locuinţe pe Kiseleff: Terenul este pe spaţiu verde

„Mafia imobiliară a pierdut lupta în justiţie cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, care a reuşit astfel să păstreze un spaţiu verde important pentru bucureşteni, într-o zonă de mare interes imobiliar. Printr-o decizie motivată recent, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat definitiv un Plan Urbanistic Detaliat (PUD) care prevedea construirea unui complex de locuinţe pe un teren de 1,1 hectare, amplasat în Şoseaua Kiseleff 45, zonă cunoscută ca “grădinile Versailles ale Bucureştiului”, transmite Nicuşor Dan, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, PUD-ul pentru care CAB solicită anularea a fost emis prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 243/2014. Acţiunea în instanţă a fost înaintată de Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, iar Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a intervenit în proces de partea Primarului Sectorului 1.

Decizia CAB a fost luată în august 2018 şi este definitivă, însă motivarea a fost primită recent de Nicuşor Dan.

„Instanţa a constatat trei motive de nelegalitate: construirea nelegală pe un spaţiu verde, aviz nelegal emis de Direcţia pentru Cultură Bucureşti şi alipirea nelegală a parcelelor”, mai transmite Nicuşor Dan.

Astfel, prin decizia CAB, se solicită anularea deciziei HCGMB prin care a fost aprobat PUD-ul pentru construcţia din Kiseleff: „Admite în parte acţiunea. Anulează HCGMB nr. 243/2014 prin care a fost aprobat PUD pentru imobilul din Bucureşti, Şos. Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 45-45A, Sectorul 1. Definitivă”, se arată în decizia Instanţei.

În motivarea primită de Niculor Dan se arată că parcela pe care urma să fie construit complexul de locuinţe este încadrată, parţial, la spaţiu verde.

„Deliberând asupra recursului şi a cererii de intervenţie accesorie, prin prisma criticilor formulate, a susţinerii părţilor, precum şi a dispoziţiilor legale aplicabile, Curtea constată că atât recursul, cât şi cererea de intervenţie sunt fondate, urmând a fi admise în limita şi pentru următoarele considerente: Astfel, Curtea reţine că obiectivul prezentei cauze îl constituie solicitarea de anulare a HGCMB nr. 243/04.09.2014 (...) parcela studiată este inclusă în Zona protejată nr. 72 (...) Conform planului de reglementare aferent PUZ Zone Construite Protejate, terenul este marcat ca făcând parte parţial dintr-un spaţiu verde amenajat, reprezentare care corespunde doar parţial situaţiei actuale”, se arată în motivarea Curţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici