Cutie suspectă găsită la podul Băneasa, Poliţia Capitalei spune că e un joc internaţional

O cutie suspectă a fost găsită, vineri dimineaţă, la podul Băneasa, pirotehniştii Poliţiei Capitalei intervenind în acest caz, care, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, face parte dintr-un joc internaţional, astfel de incidente înregistrându-se şi în timpul summit-ului NATO din Bucureşti.

70 afișări
Imaginea articolului Cutie suspectă găsită la podul Băneasa, Poliţia Capitalei spune că e un joc internaţional

Cutie suspectă găsită la podul Băneasa, Poliţia Capitalei spune că e un joc internaţional (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, că, în cursul dimineţii, a fost găsită o cutie suspectă în zona podului Băneasa. El a precizat că o echipă de pirotehnişti ai instituţiei se află la faţa locului şi că, în urma verificărilor, s-a constatat că este vorba despre un joc internaţional promovat pe Internet.

El a precizat că jocul presupune lăsarea unei cutii din plastic într-un loc public, în care este pusă o hârtie cu un număr de telefon şi pe care sunt făcute precizări despre faptul că nu este nimic periculos şi că se poate suna la numărul respectiv pentru lămuriri.

Ciocan a mai declarat că zona este izolată şi că nu există niciun fel de pericol, dar că pirotehniştii îşi îndeplinesc misiunea în continuare, conform instrucţiunilor în astfel de cazuri. Obiectul găsit va fi ridicat în condiţii de securitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, astfel de incidente, legate de acelaşi joc, s-au înregistrat şi în timpul summit-ului NATO de la Bucureşti.

Incidentul de vineri are loc în contextul în care în România s-a aflat preşedintele israelian, Shimon Peres, pentru o vizită de stat, care se încheie în cursul acestei dimineţi, înaltul oficial urmând să meargă la Sofia.

Christian Ciocan a spus că nu poate preciza dacă traseul lui Shimon Peres trecea prin zona podului Băneasa, aceste informaţii neintrând în atribuţiile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici