Cutremur cu magnitudinea 5,1 în sudul Californiei. S-a lansat un „avertisment meteo fără precedent”

  • Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a lovit sudul Californiei, pe unde trece furtuna Hilary.
  • Epicentrul a fost înregistrat la Ojai, între Santa Barbara şi Ventura.
  • Cutremurul a fost resimţit în toată Los Angeles şi în jurul oraşului, fiind urmat de două replici, respectiv de magnitudine 3,1 şi 3,6.
  • Nu au fost raportate pagube sau victime, cel puţin deocamdată, iar autorităţile locale au exclus riscul de tsunami.
2567 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 5,1 în sudul Californiei. S-a lansat un „avertisment meteo fără precedent”

Cutremur cu magnitudinea 5,1 în sudul Californiei

Ploile abundente continuă să lovească în California, furtuna tropicală Hilary sosind din Mexic şi ameninţând să provoace inundaţii. Începând de duminică după-amiază, Hilary se află în California, cu vânturi de 60 mph. Centrul Naţional pentru Uragane a avertizat cu privire la „probabile inundaţii catastrofale şi care pun viaţa în pericol până luni”. „Acesta este un eveniment meteorologic fără precedent”, a avertizat primarul din Los Angeles, Karen Bass.

Plajele au fost închise, iar oamenii s-au grăbit la magazine pentru a se aproviziona cu apă şi alte produse de bază. Au fost emise avertismente de inundaţii şi avertismente de tornadă pentru unele zone.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă pentru o mare parte din zona de sud a statului. Autorităţile au deschis cinci adăposturi pentru furtuni şi au desfăşurat peste 7.500 de oameni, inclusiv câteva sute de soldaţi ai Gărzii Naţionale şi echipe de salvare rapidă.

În San Diego, oamenii au umplut saci de nisip, pentru a se pregăti pentru posibile inundaţii, în timp ce salvamarii i-au avertizat pe oameni să rămână departe de mare.

O persoană a murit în Mexic,după ce un vehicul a fost măturat de un râu umflat, a anunţat agenţia de protecţie civilă a Mexicului, în timp ce a avertizat cu privire la alunecări de teren şi la închiderea drumurilor a fost emisă în Baja California.

Armata mexicană a deschis 35 de adăposturi pentru 1.725 de persoane afectate de furtună. Nancy Ward, directorul Biroului pentru Servicii de Urgenţă al guvernatorului Californiei, a declarat că Hilary ar putea fi una dintre cele mai grave furtuni care au lovit statul din ultimul deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici