CUTREMURUL din Italia: Încă un român mort. Bilanţul se ridică la 11 cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa. Alţi 14 sunt în continuare daţi dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă seara că încă un cetăţean român din Italia şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului produs pe 24 august, ceea ce ridică bilanţul total al celor decedaţi la 11 şi al celor dispăruţi la 14, în vreme ce alţi şase români au fost răniţi şi se află în spital.

3647 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia: Încă un român mort. Bilanţul se ridică la 11 cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa. Alţi 14 sunt în continuare daţi dispăruţi

Încă un român mort în urma cutremurului din Italia. Bilanţul se ridică la 11 morţi şi 14 dispăruţi

”Trei persoane, care figurau iniţial ca fiind dispărute, au fost identificate şi sunt în viaţă. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă. Reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi în prezent 6 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului”, se arată într-un comunicat MAE remis MEDIAFAX.

Potrivit ministerului, corpurile neînsufleţite a cinci dintre românii decedaţi în seismul produs la 24 august vor fi repatriate luni, 29 august. Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, pe cale rutieră, către ţară.

”Echipa consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE s-a adăugat echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja pe teren. Precizăm faptul că cele trei echipe consulare mobile îşi vor continua activitatea şi demersurile la faţa locului până la repatrierea tuturor corpurilor neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi şi până la clarificarea situaţiei persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment”, mai precizează Ministerul de Externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici